Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Preizkus kolesarjenja v Vrtojbi

"Takole smo tudi letos kolesarili. V okviru športne značke, otroci starejših skupin opravljajo preizkus kolesarjenja. Letos nam je pri organizaciji dogodka že drugič poligon pripravila gospa Tanja Arčon, predsednica občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Otroci so že zjutraj prikolesarili v vrtec. Opremljeni s čeladami pa so po malici odšli na poligon, kjer so preizkusili svoje kolesarske spretnosti. Tisti otroci, ki so imeli čelade nepravilne velikosti, so v dar dobili nove.


Ogledali smo si tudi policijski avto in prijazni policisti so nam radodarno pokazali policijske pripomočke. Otroci so raziskali tudi redarski avto in najbrž nikoli več ne bodo tako sproščeno lezli po njem. Svoje znanje so preizkusili tudi ob igri twister s prometnimi znaki. Medtem, ko so se igrali so svoja kolesa prijazno posodili tudi mlajšim prijateljem. Tudi ti so se lahko popeljali po poligonu in se igrali na twisterju in si pogledali policijski in redarski avto. Za nagrado so vsi prislužili bombonček, balon ali odsevni trak.

Da je prireditev potekala v varnem okolju je poskrbel Ivo Podbersič, ki nam je pomagal izprazniti parkirišče pred vrtcem. Vsem odraslim, ki so pomagali, da so otroci doživeli lep in poučen dopoldne - hvala, v imenu otrok in vzgojiteljic!" je zapisala Anka Krpan Skomina.

Oglejte si tudi