Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje ob občinskem prazniku Občine Šempeter-Vrtojba

Občina Šempeter-Vrtojba 22. julija praznuje svoj občinski praznik. Na ta dan je leta 1998 Državni zbor Republike Slovenije sprejel odločitev, da Šempeter in Vrtojba postaneta samostojna občina. Obeleževanje tega dne je postala že tradicionalna prireditev, ki druži mlado in staro v naši občini.

 

Osrednji dogodek v počastitev praznika bo slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba, ki bo v petek, 19. julija, ob 18. uri v Mladinskem centru Vrtojba. Ob tej priložnosti bodo podeljene letošnje nagrade in priznanja, ki jih Občina podeljuje posameznikom, podjetjem, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za dolgoletno uspešno in ustvarjalno delo ter za vidne dosežke pri razvoju občine. Za leto 2013 bodo podeljene zlato, srebrno in bronasto priznanje ter tri diplome. Kulturni program na tem slavnostnem dogodku bodo oblikovali mladi glasbeniki pod vodstvom Mojce Maver Podbersič. Seveda ne bo manjkalo glasbe, plesa in zabave. Na ta dan bo namreč za zadružnim domom v Vrtojbi od 21. ure dalje igrala skupina Mambo Kings.

 

Poleg osrednjega, se bo v počastitev praznika zvrstilo še več drugih dogodkov. Kot že vrsto let doslej, bodo na svoj račun prišli ljubitelji balinanja, ki si bodo lahko ogledali ali se preizkusili na tradicionalnih balinarskih turnirjih v Vrtojbi in Šempetru pri Goriciprvi bo ženski balinarski turnir v organizaciji balinarske sekcije DU Vrtojba 13. julija v Vrtojbi, drugi pa moški turnir v organizaciji balinarske  sekcije DU Šempeter 20. julija v Šempetru pri Gorici. Oba se bosta začela ob 8. uri.

 

V četrtek, 18. julija, pa bo ob 20. uri Društvo soška fronta Nova Gorica v sodelovanju z Občino Šempeter-Vrtojba odprla prenovljeno in dopolnjeno stalno razstavo Šempeter v prvi svetovni vojni v prostorih zaklonišča pod Pošto v Šempetru. Pri tem se jim pridružuje tudi OZVVS Sekcija Šempeter-Vrtojba, ki je prav tako obnovila in dopolnila svoj del postavitve zbirke, s katero predstavlja razvoj TO in osamosvojitveno vojno na goriškem območju, s poudarkom na območju občine Šempeter-Vrtojba.  


 

Oglejte si tudi