Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

NE-ODVISEN.SI ponovno v občini Šempeter-Vrtojba

V četrtek, 25. aprila, bo v občini Šempeter-Vrtojba potekal program Neodvisen.si. Namenjen je vsem  predšolskim otrokom in tistim, ki so šolo obvezni, posebej pa bodo na svoj račun prišli tudi odrasli.


Kaj je program NE-ODVISEN.SI?


NE-ODVISEN.SI je širok, vseslovenski družbeno odgovoren program, ki otroke, mladostnike in odrasle z različnimi pristopi in vsebinami ozavešča o različnih pasteh zasvojenosti (od drog, alkohola, cigaret, prekomerne uporabe interneta, iger na srečo …) in gradi na pozitivni samopodobi, mlade povezuje in jih usmerja v športne in druge zdrave aktivnosti. V ospredje postavlja človeka, ki zmore živeti zdravo in od zasvojenosti neodvisno življenje kljub tveganjem, ki se pojavljajo v sodobni družbi. Program odpira vrata medgeneracijskim stikom in premisleku o odgovornem ter usklajenem starševstvu ob hkratnem postavljanju trdnih vzgojnih postavk. S programom so v treh letih aktivnega vseslovenskega delovanja do danes izvedli že več kot 480 interaktivnih dogodkov, na katerih je bilo prisotnih več kot 127.000 udeležencev.


Kaj se bo dogajalo v naši občini?


Občina Šempeter-Vrtojba je program NE-ODVISEN.SI prvič gostila že v letu 2007 in nato v letu 2010. Po treh letih program ponovno prihaja v občino, in sicer v četrtek, 25. aprila 2013, ko bodo poučno interaktivni dogodki za predšolske otroke in osnovnošolce potekali že v dopoldanskem času v telovadnici OŠ Ivana Roba Šempeter. Temeljno sporočilo programa je prilagojeno stopnji dojemljivosti različnih ciljnih skupina, ki bodo razdeljene glede na starost, zato bodo delavnice potekale v več sklopih. 


Za odrasle pa se bo ob 18. uri v Kulturni dvorani v Šempetru pričel družabni večer z naslovom »Tisti dve besedi«. 90-minutni družabni večer bo usmerjal in povezoval vodja programa Bojan Kodelja, znani gledališki igralec Iztok Mlakar pa bo preko video zaslona soustvarjal žlahtni humor v vlogi video interpreta. S strokovnjaki v živo se bodo udeleženci lahko pogovarjali o najbolj aktualnih družinskih temah, kot so medosebni odnosi, usklajenost starševskih vlog, postavljanje meja v vzgoji, različne oblike zasvojenosti, negativne informacije.


Vljudno vabljeni na interaktivno dramo z žlahtnim humorjem. Vstop je prost!


Oglejte si tudi