Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
13°C
JUTRI
20°C
14°C
Oceni objavo

Ciklus brezplačnih izobraževanj na temo računalniškega opismenjevanja za odrasle

Podjetje KOPO d.o.o. bo v pomladanskem času pripravilo brezplačne tečaje računalniškega opismenjevanja za odrasle. V teku je zbiranje prijav za oblikovanje 14 skupin po 12 udeležencev. Akcijo sofinancira Evropska unija (85%) ter Republika Slovenija (15%) in služi zmanjševanju digitalne ločnice med ljudmi oziroma usposabljanju vseh ljudi za vsakodnevno uporabo informacijsko komunikacijskih tehnologij za čim večje približevanje najbolj razvitim državam.

 

Termini za izobraževanje bodo razpisani na podlagi zbranih skupin. Izobraževanja se izvajajo lahko v dopoldanskem ali popoldanskem času. V kolikor se zbere zaključena skupina tečajnikov lahko skupina določi oz. predlaga datume, ko naj bi se izobraževanje izvedlo, v nasprotnem primeru termine določi podjetje. Izobraževanja se izvedejo v enem sklopu 10-ih srečanjih.

 

Izvajal se bo začetni in nadaljevalni tečaj. Udeleženci se bodo naučili uporabljati osnovne programe kot so Word, Power Point ter brskanja po internetu in prenašanja podatkov. Poleg tega se bodo naučili uporabljati digitalni fotoaparat in prenašati slike iz fotoaparata na računalnik ter slike oblikovati. Gre predvsem za posredovanje uporabnega znanja računalnika, z namenom olajšanja in približevanja računalnika ljudem, ki nimajo veliko izkušenj z njegovim delovanjem in uporabo.

 

Občani se lahko prijavijo na podjetju KOPO d.o.o., Trg Edvarda Kardelja 3, 5000 Nova Gorica; preko telefona: 05 330 52 41 ali preko elektronske pošte: katarina@kopo.si.

Prijava naj vsebuje:

-ime in priimek

-naslov

-datum rojstva

-kontakt; po želji (telefonska številka ali elektronski naslov), da lahko udeleženca obvestimo o izvedbi.

 

V primeru, da udeleženec ne želi posredovati telefonske številke je o izvedbi obveščen preko pošte.

Oglejte si tudi