Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tudi uradno odprti dve novi kolesarski poti v Vrtojbi

V petek, 27. maja 2022, so se lahko kolesarji zapeljali tudi po uradno odprtih novih kolesarskih poteh v Vrtojbi. Gre za dve povezavi od vrtojbenske obvoznice naprej ob hitri cesti do Ulice 9. septembra v dolžini 966 m in ob Ulici 9. septembra proti Mladinskmu centru v dolžini 420 m, ki sta bili sofinancirani s strani Ministrstva za okolje in prostor s sredstvi Sklada za podnebne spremembe. Urejen je bil tudi prostor za postanek.  

Izvedena projekta obravnavata izgradnjo manjkajoče povezovalne kolesarske povezave med Vrtojbo, Šempetrom in območjem poslovno gospodarskih con. Ko bo sklenjena pogodba za gradnjo krožišča na vrtojbenski obvoznici, s katerim se bo tudi kolesarska pot varno navezala na tisto proti Mirnu, se bodo gradbeni stroji vrnili.

Z ureditvijo kolesarske infrastrukture Občina Šempeter - Vrtojba dejansko izboljšuje pogoje za kolesarje in jim omogoča varno, dostopno in neprekinjeno kolesarsko povezavo, s tem pa tudi prebivalcem in obiskovalcem tega območja omogoča kakovostne pogoje za življenje. Občina tako dolgoročno prispeva k trajnostnemu okoljskemu in prostorskemu razvoju, k spodbujanju trajnostne mobilnosti ter k uravnoteženi in kvalitetni infrastrukturni opremljenosti občine.

Oglejte si tudi