Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Neurje nad Šempetrom, odkrita streha

Nebo se je razbesnelo, odkrivalo strehe, ruvalo drevesa. Aktivirani gasilci in civilna zaščita
Dne 7. oktobra 2011 ob 11.45 je Regijski center za obveščanje (ReCO) Nova Gorica poveljnikaPGD Šempeterpri Gorici telefonsko obvestil, da je močan veter odkril streho trgovskega centra Eurospin  v Šempetru. O dogodku je bil obveščen tudi poveljnik Civilne zaščite Občine Šempeter-Vrtojba. Oba poveljnika  sva nemudoma vzpostavila medsebojno zvezo in se odločila za takojšen ogled kraja dogodka. Istočasno je bila gasilska enotaPGD Šempeterpri Gorici preko pozivnikov aktivirana na intervencijo v Bukovico v občini Renče-Vogrsko, kjer je drevo padlo na dva avtomobila in telefonski kabel. V Bukovico se je odpravilo 5 gasilcev z enim vozilom, dva gasilca ter poveljnik pa so se napotili k trgovskemu centru Eurospin.

 

Da bi preprečili dodatno škodo v trgovini, smo se odločili za prekritje polic z blagom in nekaterih hladilnikov v trgovini s PVC folijami. Te je deloma zagotovila CZ, deloma pa podjetje Eurospin. Poleg do tedaj navzočih so pri prekrivanju sodelovali še štirje gasilciPGD Šempeterpri Gorici, ki so se vrnili z intervencije v Bukovici. Dostop z Ulice Nikole Tesle na parkirišče ob trgovskih centrih Eurospin, Mercator in Manufaktura, je bil približno eno uro od začetka intervencije enosmerno zaprt (spuščala so se samo vozila iz parkirišča na ulico), pozneje pa smo se glede na vremenske razmere odločili za umik zapore; zaprt je ostal le približno 8-metrski pas okoli objekta trgovskega centra Eurospin.

 

Skupno je na intervenciji sodelovalo 7 gasilcev PGD Šempeterpri Gorici z dvema voziloma (PV-1, GV-2). Intervencija je bila zaključena ob 14.15.

Oglejte si tudi