Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
21°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
6360

Občina odkupila nekdanji hotel v Šempetru

V petek, 24. juniija 2022, sta župan Milan Turk in direktor podjetja Atlantikum, Darko Velikonja, podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup nekdanjega hotela Šanpier v Šempetru pri Gorici. Občina je hotel od družbe Atlantikum odkupila zato, da bo v njem uredila dodatne prostore za zdravstveni dom, ki bodo rešili prostorsko stisko v primarnem zdravstvu v občini, v pritličju pa spremljevalne prostore za kulturne in druge prireditve, ki bodo povezani z novo kulturno dvorano. 

Občina je stavbo s pripadajočim zemljiščem kupila za 1.850.000 EUR. Sredstva bo za potrebe zdravstvenega doma iz presežka preteklih let zagotovil javni zavod Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica, in sicer v višini 1.188.021,61 EUR, preostanek v višini 661.978,39 EUR pa je v proračunu zagotovila Občina Šempeter - Vrtojba.

Trenutno je v pripravi potrebna dokumentacija. Po pridobitvi potrebnih upravnih dovoljenj, se bo uredilo ambulante v prvem in drugem nadstropju in dozidal dodaten nov vhod s stopniščem in dvigalom. Župan upa, da bo občini uspelo gradbeno dovoljenje pridobiti do konca leta, prenovo kulturne dvorane pa občina načrtuje za leto 2024.


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi