Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Občina odkupila nekdanji hotel v Šempetru

V petek, 24. juniija 2022, sta župan Milan Turk in direktor podjetja Atlantikum, Darko Velikonja, podpisala kupoprodajno pogodbo za nakup nekdanjega hotela Šanpier v Šempetru pri Gorici. Občina je hotel od družbe Atlantikum odkupila zato, da bo v njem uredila dodatne prostore za zdravstveni dom, ki bodo rešili prostorsko stisko v primarnem zdravstvu v občini, v pritličju pa spremljevalne prostore za kulturne in druge prireditve, ki bodo povezani z novo kulturno dvorano. 

Občina je stavbo s pripadajočim zemljiščem kupila za 1.850.000 EUR. Sredstva bo za potrebe zdravstvenega doma iz presežka preteklih let zagotovil javni zavod Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica, in sicer v višini 1.188.021,61 EUR, preostanek v višini 661.978,39 EUR pa je v proračunu zagotovila Občina Šempeter - Vrtojba.

Trenutno je v pripravi potrebna dokumentacija. Po pridobitvi potrebnih upravnih dovoljenj, se bo uredilo ambulante v prvem in drugem nadstropju in dozidal dodaten nov vhod s stopniščem in dvigalom. Župan upa, da bo občini uspelo gradbeno dovoljenje pridobiti do konca leta, prenovo kulturne dvorane pa občina načrtuje za leto 2024.


Oglejte si tudi