Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Ob dnevu državnosti slovesno na Sv. Otu

V nedeljo, 24. junija 2012, je ob spomeniku na Sv. Otu potekala osrednja občinska slovesnost ob dnevu državnosti. Oganizirala sta jo Občina Šempeter-Vrtojba in OZVV za Slovenijo "Veteran" Nova Gorica, Sekcija Šempeter-Vrtojba. Številni so se odzvali vabilu in se povzpeli na grič ter tako s svojo prisotnostjo počastili 21. rojstni dan naše države.

Potem ko je ob zvokih slovenske himne zaplapolala slovenska zastava, je zbrane najprej pozdravil župan, mag. Milan Turk, nato pa je bila beseda dana slavnostnemu govorniku, brigadirju Bogdanu Beltramu, takratnemu poveljniku teritorialne obrambe Severno Primorske pokrajine, ki je obudil spomin na tedanje dni. Slovesnost sta s vojim kulturnim delom obotatila še odlični Goriški pihalni orkester pod vodstvom Sandija Ceja in ženski zbor Društva žena iz Vrtojbe ob harmonikarski spremljavi Uroša Ceja.

Praznovanj ob tem prazniku pa še ni konec:  vljudno vabljeni tudi v Rožno Dolino, kjer bo v četrtek, 28. junija 2012, ob 19. uri potekala slovesnost v počastitev dneva državnosti in v spomin na osvoboditev mejnega prehoda v Rožni Dolini v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Oglejte si tudi