Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
18°C
JUTRI
36°C
20°C
Oceni objavo

Primorska poje je v petek pričela svoje pevsko popotovanje

V petek, 23. februarja, se je pričela zagotovo ena največjih manifestacij ljubiteljske kulture, 55. revija pevskih zborov Primorska poje. Pevsko popotovanje se začelo v Goriških Brdih v Vili Vipolže, zaključilo pa se bo 11. maja v Šmarjah pri Kopru. Na 35 koncertih letošnje 55. Primorske poje se bo predstavilo kar 213 različnih pevskih zasedb iz celotne Primorske, pa tudi zbori onkraj meja – tako iz Italije, kot s Hrvaške.

Tudi pevke in pevci iz Šempetra in Vrtojbe bodo bogato zastopali barve naše občine na več koncertih. 2. marca bo Mešani mladinski zbor Šempeter-Vrtojba pod vodstvom Mojce Maver Podbersič nastopil v Kulturnem domu Igo Gruden v Nabrežini, 13. aprila bo na vrsti Mešani pevski zbor Ciril Silič iz Vrtojbe, ki bo pod vodstvom Silvana Zavadlava zapel v Kulturnem domu v Štanjelu, 19. aprila pa se bo Mešani pevski zbor Vrtojba pod vodstovom Luka Vetriha predstavil v Zadružnem domu v Kortah.

Podrobnosti o zagotovo največji zborovski prireditvi v Sloveniji si oglejte na spletišču Zveze primorskih pevskih zborov – 55. revija Primorska poje 2024.

Oglejte si tudi