Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Najvišjo oceno za podelitev koncesije ministrstva za delo dosegel dom za starejše v Vrtojbi

Pretekli teden je bil končan razpis ministrstva za delo za podelitev koncesij opravljanja institucionalnega varstva v domovih za starejše. Strokovna komisija je za podelitev koncesij priporočila 11 domov. Najvišjo oceno (95 točk) je pridobil Dom upravljanje, družba za investicije, upravljanje in vzdrževanje objektov, ki je kupila dom za starejše v Vrtojbi. Na voljo bo 150 mest za starejše, izhaja iz poročila strokovne komisije, ki je objavljeno na spletni strani ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na razpis je prispelo 21 ponudb, med njimi so bile tri ponudbe nepopolne. Preostale ponudbe je pregledala strokovna komisija, ki je za 15 ponudb izdala pozitivno mnenje, za dva programa je izdala mnenje s pridržkom, en program pa je ocenila negativno. Pri točkovanju ponudb je komisija upoštevala lokacijo ponudnika, njeno dostopnost in umeščenost v prostor, pokritost potreb po institucionalnem varstvu v upravni enoti ponudnika, ceno storitve, pravnomočnost gradbenega dovoljenja in kakovost programa storitev. Pri tem so imeli prednost ponudniki, ki ponujajo izvajanje storitev po sodobnih zasnovah dela, omogočajo prebivanje v manjših enotah, zagotavljajo enoposteljne sobe in so urejeni tako, da preprečujejo širjenje okužb. Preverjali pa so tudi, ali ponudnik ponuja varovane oddelke po zakonu o duševnem zdravju ter storitve za stanovalce z demenco in sorodnimi stanji.

Glede na besedilo razpisa se bo podeljena koncesija morala začeti izvajati do 31. 12. 2022 in bo podeljena za določen čas za obdobje 40 let, z možnostjo podaljšanja.


Oglejte si tudi