Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Najava javnega razpisa za povračilo šolnin za pridobitev višje izobrazbe do vključno V. stopnje izobrazbe

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije bo predvidoma v petek, 23. junija 2017, v Uradnem listu RS in na svoji spletni strani objavil Javni razpis za sofinanciranje šolnin za dvig izobrazbene ravni I. Namen javnega razpisa bo povračilo šolnin za pridobitev višje izobrazbe do vključno V. stopnje izobrazbe. Do sofinanciranja bodo upravičeni tisti posamezniki, ki so pred programom, za katerega bodo uveljavljali šolnino na tem javnem razpisu, imeli zaključeno največ srednjo poklicno izobrazbo ali manj.


Vloge bo sklad sprejemal od dneva objave javnega razpisa dalje do porabe sredstev, vendar najdlje do 7. septembra 2018. Odpiranje vlog se bo izvajalo po mesecih (vsak drugi torek v mesecu). Prednost v okviru posameznega odpiranja oz. obravnave vlog bodo imele popolne vloge tistih posameznikov
, ki so imeli pred programom, za katerega uveljavljajo šolnino, zaključeno največ osnovnošolsko izobrazbo in/ali so ob vključitvi v program bili stari več kot 45 let.


Posamezni prijavitelj bo lahko upravičen do sofinanciranja šolnine do 
vključno 2.500 EUR. Skupna vrednost razpoložljivih sredstev je 6.675.453,74 EUR.

Sklad bo 27. junija 2017 ob 10. uri v stavbi Slovenijales izvedel informativno delavnico, kjer bo predstavljen razpis in prijavni obrazci, v nadaljevanju bomo na voljo za vse dodatne informacije. Prijave zbirajo tukaj


Potencialnim prijaviteljem sklad svetuje, da pred oddajo vloge natančno preberejo besedilo javnega razpisa, predvsem predmet in pogoje za kandidiranje ter da pregledajo razpisno dokumentacijo.


Za 
dodatne informacije so na voljo:

  • telefon: 01 434 10 81
  • e-pošta: dir@sklad-kadri.si 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Oglejte si tudi