Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

JUTRI
11°C
3°C
NED.
11°C
-5°C

Kako odlagati odpadke okužene s koronavirusom COVID-19

Odpadke v gospodinjstvih z bolniki, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19, se lahko odvrže izključno v posodo za mešane komunalne odpadke.

 

Ministrstvo za okolje in prostor sporoča, da odpadki osebe, ki kažejo znake bolezni koronavirusa COVID-19 (na primer uporabljeni robčki in rokavice iz lateksa), vključno z materialom za enkratno uporabo, ki ga uporablja bolna oseba in njeni negovalci (na primer odpadki od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo), zaščitne rokavice, robci in maske) ter, kadar je to primerno, osebna zaščitna oprema zdravstvenega osebja (v primeru obiska bolnika, če to ni drugače urejeno), odložijo v plastično vrečko za smeti, nameščeno v prostoru in jo, ko je polna, tesno zavežejo. To vrečo naj nato namestijo v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zavežejo ter jo ločeno hranijo vsaj 72 ur, preden jo odložijo v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke ((zelen zabojnik za preostanek odpadkov). Druge gospodinjske odpadke lahko odlagajo kot običajno. Omenjena priporočila so objavljena tudi na spletni strani NIJZ.

 

Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, NISO embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi