Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
10°C
6°C

Intra Lighting uradno odprla nove proizvodne prostore

Podjetje Intra Lighting je v petek, 14. oktobra 2022, slovesno odprlo tovarno svetil v Šempetru pri Gorici, kjer sicer po selitvi iz Mirna deluje že skoraj dve leti. Izgradnja nove, sofisticirane tovarne na dobrih 11.000 kvadratnih metrih je potekala v smeri zelene preobrazbe, prijazne okolju in ljudem. 

"Danes je točno dve leti, kar smo se sem preselili iz Mirna, in danes je tudi 33 obletnica podjetja Intra Lighting," je na slovesnosti povedal ustanovitelj in dolgoletni direktor Marino Furlan. Z nakupom praznih proizvodnih hal nekdanjega Cimosa, je Intra Lighting, pridobilo 1200 kvadratnih metrov površin. V dveh letih so v poslovno cono Polje preselili vso proizvodnjo, logistiko ter oddelke razvoja, tehnologije in nabave. Selitev na skupno lokacijo, kjer so tudi sedež podjetja, upravna stavba in pisarne ostalih služb, je bila nujna za napredek podjetja, ki je danes prisotno v petinšestdesetih državah sveta.

V tovarni proizvedejo okrog 215.000 različic svetil letno. V slovenski tovarni izdelujejo svetila iz ekstrudiranih aluminijastih profilov, na Hrvaškem so specializirani za svetila iz pločevine, v Srbiji pa poleg svetil na številnih strojih za brizganje plastike za vse tri proizvodne lokacije izdelujejo tudi plastične sestavne dele.

Slovesnega odprtja nove tovarne v Šempetru se je udeležil tudi predsednik vlade Robert Golob, ki je izpostavil: "V podjetju Intra Lighting delajo prave stvari; tako v odnosu do zaposlenih, kot do lokalnega okolja. So poslovni zmagovalci, vešči uporabe najnovejših tehnologij. Želim si, da bi bilo podjetij, usmerjenih v prihodnost, zelena delovna mesta in nove tehnologije, še več." Čestitke je direktorju in vsem zaposlenim za novo pridobitev izrekel tudi župan mag. Milan Turk.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi