Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Primorski tehnološki park napoveduje pestro podjetniško dogajanje na Goriškem

V Primorskem tehnološkem parku začenjajo leto 2014 s serijo izjemnih podjetniških dogodkov in aktivnosti za podjetnike ter študente, diplomante, inovatorje, raziskovalce in ostale, ki bi podjetniki želeli postati.

 

Startup podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka

 

Objavili so povabilo za vstop v Startup podjetniško skupnost Primorskega tehnološkega parka, s katerim iščejo skupine, posameznike in startup podjetja, ki imajo odlično idejo, sanjajo o svojem podjetju in si želijo uspeti na globalnem trgu. Izbrali bodo najperspektivnejše kandidate in jih vključili programe, ki jih izvajajo samostojno ali v okviru Iniciative Start:up Slovenija, v kateri so strateški partner. Z vključitvijo startup skupnost se bodo kandidati pridružili več kot 130 podjetjem v regiji, ki so svojo podjetniško pot začela v Primorskem tehnološkem parku.

 

Start:up roadshow Nova Gorica

 

Prvi večji dogodek, t.j. Start:up roadshow Nova Gorica, se bo v Primorskem tehnološkem parku odvijal v torek, 29. januarja 2014, ob 13. uri. Predstavljene bodo možnosti, ki jih imajo podjetniki začetniki za razvoj svojega lastnega podjetja. Udeleženci bodo dobili informacije o nacionalnem tekmovanju za najboljše startup podjetje v Sloveniji, Start:up Leta, ter napotke za izgradnjo podjetniške ideje v uspešno podjetje. Kot predavatelje in goste okrogle mize so pritegnili podjetnike in menedžerje, ki skupaj z nami sooblikujejo startup skupnost Primorskega tehnološkega parka.

 

StartUP school Nova Gorica

 

V februarju začenjajo s prvo serijo podjetniške šole StartUP school Nova Gorica, ki bo potekala pet zaporednih četrtkov vse do začetka marca. Namenjena je vsem tistim, ki imajo podjetniško idejo in zanjo želijo razviti uspešen poslovni model. Program bo zajemal predstavitev in praktično delo po metodologijah, ki so jih razvile najuspešnejše poslovne šole v ZDA (npr. pristopi vitkega in agilnega podjetja, Business Model Generation, Customer Validation itd.). Udeleženci podjetniške šole bodo dobili znanja in kompetence za izgradnjo svojega lastnega poslovnega modela, ki predstavlja osnovo za uspešen zagon startup podjetja.

 

Udeležencem podjetniške šole v Novi Gorici bodo na voljo tudi brezplačna individualna svetovanja za pripravo poslovnega načrta. Slednjega startup podjetja potrebujejo, če se želijo tekmovati in potegovati za laskavi naziv Start:up leta 2014. Start:up leta je slovensko nacionalno tekmovanje start-up podjetij starih med 0 in 36 mesecev. Tekmovanje je povezano z razpisom P2 Slovenskega podjetniškega sklada, kjer podjetniki lahko pridobijo do 70.000 EUR nepovratne subvencije za zagon svojega start-up podjetja. Z dobro uvrstitvijo na tekmovanju Start:up Leta lahko podjetja pridobijo do 25 od 100 točk na razpisu P2. Rok za prijavo na tekmovanje Start:up leta je 10. marec 2014.

 

Delavnica 'Priprava podjetij na razpis P2'

 

Startup podjetja, ki se bodo želela prijaviti na razpis P2 in kandidirati za do 70.000 EUR nepovratnih sredstev Slovenskega podjetniškega sklada bodo v Primorskem tehnološkem parku s posebno delavnico 'Priprava podjetij na razpis P2' informirali o ključnih točkah razpisa ter jih poučili o podrobnostih in pasteh pri pripravi vloge.

 

Business Meetups Nova Gorica

 

Tretji teden v februarju pričenjajo z novim krogom neformalnih podjetniških druženj Business Meetups Nova Gorica. Tudi letos bodo srečanja vsak tretji četrtek v mesecu pozno popoldne. Za letošnje prvo srečanje, ki bo 20. februarja, lahko razkrijejo le-to, da bodo udeležence prijetno presenetili… s čim, pa naj ostane še skrivnost.

 

Start:up vikend Nova Gorica

 

Aprila napovedujejo največji Start:up vikend v Sloveniji, ki se bo že drugič odvijal na petih lokacijah po Sloveniji (v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu). Start:up vikend Nova Gorica bo v petek in soboto, 4. in 5. aprila 2014. Vikenda ne smejo zamuditi ambiciozni in podjetni študenti, ki jih zanima, kako v samo enem vikendu na zabaven in kreativen način iz ideje razviti poslovni model, ki zadostuje za zagon novega podjetja. 

Oglejte si tudi