Logo MojaObčina.si

Šempeter-Vrtojba

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
7°C
-1°C
Deli
4663

Dogajanje ob Občinskem prazniku občine Šempeter-Vrtojba

Krajani Šempetra in Vrtojbe so se 19. aprila 1998 na referendumu odločili, da želijo samostojno občino. Državni zbor Republike Slovenije je izid referenduma upošteval in 22. julija 1998 sprejel odločitev, da kraja Šempeter pri Gorici in Vrtojba postaneta samostojna občina. 22. julija bo tako Občina že dvajsetič praznovala svoj občinski praznik.

Osrednja slovesnost bo v petek, 20. julija, ko se bo v Coroninijevem dvorcu v Šempetru odvila slavnostna seja Občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba. Ob tej priložnosti bodo podeljene nagrade letošnjim nagrajencem. Praznični večer bo na Trgu Ivana Roba v Šempetru krajšal Slavko Ivančić, ki bo skupaj s skupino Gino & band poskrbel za zabavo in ples.

Poleg osrednjega dogajanja se bo zvrstilo še nekaj drugih dogodkov. Ljubitelji bluesa gotovo ne bodo spregledali koncerta irske pevke Kaz Hawkins, ki bo v četrtek, 19. julija, ob 21.30 nastopila pred Coroninijevim dvorcem v okviru Festivala Modre noči (Blu Notte). Koncert v Šempetru gosti KŠTM Šempeter-Vrtojba v okviru Poletja na placu. Kot tradicionalno pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji balinanja. Ženske ekipe so se na balinarskem turnirju v Vrtojbi pomerile že v soboto, 14. julija, moški pa bodo svoje moči merili na balinarskem turnirju v Šempetru pri Gorici, ki bo v soboto, 21. julija, dopoldan.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!