Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
20°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

3. etapa kolesarske dirke Po Sloveniji tudi skozi Občino Šempeter-Vrtojba

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Gre za vrhunski športni dogodek, kateri se je iz leta v leto nenehno razvijal v organizacijskem in tekmovalnem smislu in kateri vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Skozi Občino Šempeter-Vrtojba bodo najboljši svetovni kolesarji iz 7 ekip svetovne serije, 11 pro-kontinentalnih in 5 kontinentalnih ekip na 30. jubilejni kolesarski dirki pripeljali v 3. etapi, in sicer v petek, 14. junija, najprej med 12.55 in 13.23. Na cilju na Kidričevi ulici v Novi Gorici pa kolesarje pričakujemo ob 15. uri.

Kolesarji se bodo na 3. etapo podali iz Ljubljane, na poti bodo med drugim prečkali Vipavsko dolino, Goriška Brda in prešli tudi državno mejo, s tem pa bo dirka prvič v zgodovini povezala vse štiri sosednje države s Slovenijo. Kot rečeno, bomo kolesarje lahko spremljali in zanje navijali tudi v Občini Šempeter-Vrtojba. Pot jih bo vodila iz Bilj v Vrtojbo, kjer bodo približno ob 12.55 mimo Doma starejših občanov na vrtojbensko obvoznico, po Žnidarčičevi ulici v Šempetru in naprej proti Rožni Dolini.

Dirka je izjemna promocijska priložnost za naš prostor. Tako je npr. pričakovan doseg dirke preko televizijskega prenosa na tv programu Eurosport 1 in 2 60 milijonov gledalcev po Evropi in dodatno še 30 milijonov gledalcev drugod po svetu. 


Pozor - mobilne zapore cest

Kolesarji bodo na dirki v petih dneh skupaj prevozili več kot 840 kilometrov slovenskih cest, vozili pa bodo v spremstvu policije in v t. i. mobilni zapori. Pozivamo vas k sodelovanju in upoštevanju navodil policije in redarjev. Z izjemo štartnih in ciljnih prizorišč bo celotna dirka potekala v mobilni zapori, kar pomeni kratkotrajna zapora za čas prehoda kolesarjev skozi kraj ali odsek. Pred dirko bodo vozila slovenske policije, prav tako pa tudi nekaj vozil organizatorja. Za kolesarji bodo vozila vseh kolesarskih ekip, reševalci in druga spremljevalna vozila. Na dirki bo tudi vozilo, ki bo označeno z napisom “ZAKLJUČEK DIRKE”. Za tem vozilom je promet normalno sproščen.

Vse prebivalce pozivamo k strpnosti v času mobilnih zapor ter spoštovanju navodil policije, redarjev in organizatorjev.

Povezave

bilten s podatki

Oglejte si tudi