Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

RUNE

INFORMACIJE O PROJEKTU RUNE

OBČINA ROGAŠOVCI

Sežana, 28.10.2022

Občina Rogašovci je vključena v projekt z internim poimenovanjem S39, v katerega je vključenih še več drugih občin, in sicer občine Cankova, Grad, Hodoš, Moravske Toplice, Murska Sobota, Puconci, Kuzma, Šalovci in Tišina.

Projekt se je uradno začel junija letos, gradbena dela bodo predvidoma stekle v naslednjih tednih. Izvajalec gradbenih del je podjetje Telegroup d.o.o.Kdaj bo stekla gradnja v občini Rogašovci bomo vedeli, ko bomo dobili terminski načrt s strani izvajalca gradbenih del.

Vozlišče za zagotavljanje optičnih signalov uporabnikom v zgoraj navednih občinah bo stalo v Mačkovcih (občina Puconci), postavljeno bo pred začetkom gradnje. Običajno se po postavitvi vozlišča gradnja omrežja začenja iz vozlišča navzven.Da bo gradnja potekala hitreje, bomo skoraj istočasno gradili tako omrežje med naselji, kot tudi omrežje do uporabnikov in uporabniške priključke.

Za projekte, ki jih bomo začeli v mesecu oktobru letos, vključno s projektom S39, je predviden zaključek v teku leta 2023.

O začetku novih projektov smo nedavno obvestili tudi medije, celotno sporočilo za javnost si lahko preberete na povezavi:  

https://www.ruralnetwork.eu/sl/novice/sporocilo-za-javnost-pricetek-velikega-nalozbenega-cikla-v-modernizacijo-internetnega-omrezja-slovenskega-podezelja/ 


Oglejte si tudi