Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
8°C
JUTRI
26°C
12°C
Občina Rogašovci
Družba in javne storitve, Občina

Občina Rogašovci

Odprto

Danes Zaprto
Ponedeljek 08.00‒12.00, 13.00‒15.00
Sreda 08.00‒12.00, 13.00‒17.00
Petek 08.00‒13.00

Predstavitev

Sedež občinske uprave se nahaja na lokaciji Sveti Jurij 13.

40 km2 velika Občina Rogašovci s svojimi 3514 prebivalci leži med Ledavskim dolom, rečico Kučnico, ki je obenem državna meja z Republiko Avstrijo na zahodu, Ledavskim jezerom na jugu in Sotinskem bregu na severu. Občino sestavlja enajst razloženih vasi, v katerih je sestava prebivalstva kmečko delavska, obrtniki raznih panog, pomembnih za obstoj takšne komune (trgovec, frizer, pek, avtomehanik, cvetličar, vinar, kovač, mizar ipd.). Lepo urejeni in obdelani vinogradi in sadovnjaki, med nje pa lično postavljeno čebelnjaki dajejo odlične in iskane darove narave.Glavna cesta pelje skozi naselje, kjer se nahaja banka, pošta, trgovina, zdravnik, lekarna, zobozdravnik, bencinska črpalka, šola …

Občina spada tudi v VINSKO CESTO GORIČKO in KRAJINSKI PARK GORIČKO. Zadnja leta prihaja v ospredje prireditev iskanje naj kmetije in domačije.V občini je precej gostinskih ponudb: GOSTILNA ROGAN – Večeslavci, gostišče KUZMIČ – Sveti Jurij, okrepčevalnica GRIČ – Sveti Jurij, slaščičarna, kavarna pekarna ŠTRUČKA – Rogašovci, vinarstvo, kletarjenje in vinoteka Nemec – Nuskova, Vinotoč ŠTESL – Fikšinci, vinarstvo, kletarjenje MARIČ – Rogašovci, gostilna ŠBÜL- Sotina.

Nekatere gostilne nudijo domače prekmurske jedi z bujto repo s kolinami, v dobrih gostilnah in na turističnih kmetijah postrežejo tudi z bogračem (golažu podobna mesna enolončnica, pripravljena iz svinjskega, govejega, divjačinskega mesa in krompirja ter v jesenskem času tudi gob). Zelo znana je tudi domača prekajena prekmurska šunka, kakor tudi zaščitena sladka pogača prekmurska gibanica, ki jo danes pripravljajo skoraj povsod po Sloveniji.

Kdor pride k nam enkrat, je kot štorklja, ki se vsako leto vrača v isto gnezdo.

Občina Rogašovci Občina Rogašovci Občina Rogašovci Občina Rogašovci Občina Rogašovci

Zadnje vsebine