Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Akcija sterilizacij in kastracij

AKCIJA STERILIZACIJ IN KASTRACIJ (20 % popust na ceno storitve) bo potekala na VSEH VETERINARSKIH AMBULANTAH V POMURJU, MOŠKANJCIH in ORMOŽU od 1. 9. do 31. 10. 2023

DOLŽNOST! Dolžnost lastnikov živali je, da preprečijo nekontrolirano razmnoževanje: ″Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.″ (11. člen Zakona o zaščiti živali). Če imamo več kot 5 odraslih hišnih živali iste vrste več kot 30 dni, se šteje to kot gojitev hišnih živali – dejavnost, ki jo je potrebno prijaviti. (5. člen Zakona o veterinarskih merilih skladnosti).

Ubijanje mladičev je kaznivo ter nehumano. Nobeno živo bitje ne bi smelo umreti nasilne smrti, tudi živali ne! Zato raje poskrbite za sterilizacijo in kastracijo, ter preprečite nepotrebno trpljenje.

V Društvu za zaščito živali Pomurja smo vam pripravljeni pomagati. Telefonski številki, če rabite našo pomoč – 070 879 212 ali 040 736 313.

ZA STERILIZACIJO/KASTRACIJO VAŠE ŽIVALI POKLIČITE NA IZBRANO VETERINARSKO AMBULANTO IN SE PREDHODNO NAROČITE. 

Nekatere veterinarske postaje nudijo v času akcije (september in oktober 2023) popust na ceno storitve tudi na sterilizacijo in kastracijo KUNCEV. Pred prihodom prosim pokličite na izbrano veterinarsko postajo in preverite.

Oglejte si tudi