Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

20 let OŠ Sveti Jurij

V ponedeljek, 24. aprila 2023 je bilo na naši šoli pestro. Izvedli smo kulturni dan Kulturna dediščina tako ali drugače in hkrati na široko odprli vrata naše šole.

Dopoldan smo preživeli v raziskovanju naše bogate kulturne dediščine. Obiskali so nas različni rokodelci in drugi gostje, ki so v delavnicah in predavanjih z nami delili svoje bogato znanje, izkušnje in veščine z različnih področij. Hvala vsakemu posebej, ker s svojim delom ohranjate kulturno dediščino in jo prenašate na mlajše generacije.

Na šoli se je plesalo ob harmoniki, kovale so se podkve za srečo, pletle košare, »škrabale« remenke, zadišalo je po »idinskon in kukrčnon šterci«, izdelovalo cvetje iz krep papirja, raziskovalo kulturno dediščino Romov in največji grad daleč naokrog (Grad na Goričkem), ustvarjalo s steklom in glino ter »gučalo« po prekmursko.

V letošnjem šolskem letu obeležujemo 20 obletnico šolske zgradbe. Ob tej priložnosti je šola pripravila in izdala almanah z naslovom 20 let puščamo sled. Za spomin našim zanamcem smo izdelali časovno kapsulo in vanjo skrbno spravili utrip naše šole. Le-to bomo zakopali na nov vrt ob njegovi otvoritvi, ki bo v kratkem.

Ob pol enajstih je v šolski telovadnici potekala osrednja slovesnost ob otvoritvi razstave 20 let puščamo sled. Naša telovadnica je skoraj pokala po šivih zaradi številnih gostov in obiskovalcev. Tega smo zelo veseli.

Sledil je sprehod po »galeriji«, v katero so se spremenili šolski hodniki.

V šolski jedilnici so se mize šibile od skrbno pripravljenih prigrizkov, sadja, pogač in drugih sladkih dobrot. Za vse je bilo vsega dovolj, obiskovalce in učence.

Za zaključek čudovitega dne pa so učenci 9. razredov skupaj z učiteljem Igorjem pripravili pravi spektakel v košarkarski akrobatiki.

Bil je res poseben dan.

Klementina Kosednar Ceiger


(vir: ossvetijurij.splet.arnes.si)

Oglejte si tudi