Logo MojaObčina.si
DANES
1°C
-4°C
JUTRI
3°C
1°C

Grajski bazar z goričkimi meštri ob 20-letnici parka

##VIEWS##
Organizator: Krajinski park Goričko

Na grajskem bazarju skupaj praznujmo 20 let Krajinskega parka Goričko. Na 30. stojnicah se bodo predstavili mojstri domačih obrti in dejavnosti, goričke kmetije in Javni zavod Krajinski park Goričko. Domača pesem, ples, kulinarika in beseda bodo poskrbeli za praznično sejemsko vzdušje. 

Program

10.00–18.00:
stojnice z izdelki mojstrov domačih obrti in dobrotami goričkih kmetij, kulinarična ponudba Restavracija Maximo, delavnice za otroke, poslikava obraza, lov na zaklad, vožnja s kočijo, fračarija

11.00: gledališka predstava za otroke "V knjigi skriti zaklad" v izvedbi Zavoda enostavno prijatelji

Zabavna in interaktivna predstava, kjer Pravljična vila otrokom pripoveduje pravljico o škratku Tinku Pobalinku. Ko vila obrne prvi list pravljice škratek skoči iz knjige in ji začne veselo nagajati. Kaj se bo zgodilo naprej, pa pridite pogledat. Zagotavljamo vam polno smeha, zabave in norčij s škratkom.

12.00: slavnostni nagovor in kulturni program
OŠ Grad, OŠ Sv. Jurij, KTD Moščanci, Dramska skupina Močnikovi

Najmlajši učenci OŠ Grad bodo zaplesali folkloro, učenci OŠ Sv. Jurij pa bodo program popestrili z zborovskim petjem.

14.00: podelitev priznanj in nagrad za NAJ travnik, NAJ senožetni sadovnjak, NAJ ograček z brajdo in skrbnik narave v letu 2023

15.00–18.00: glasbeni program s skupino Prašnati


OBVESTILO O ZAČASNI SPREMEMBI PROMETNEGA REŽIMA V ČASU PRIREDITVE »17. GRAJSKI BAZAR Z GORIČKIMI MEŠTRI«

V času javne prireditve bo med 10:00 in 18:00 delna zapora občinske ceste LC 197200, odsek 197201 Križarka–Grad z enosmernim prometom Grad–Vidonci, od. h. št. Grad 200 do pokopališča v Vidoncih.
Zaradi varnosti udeležencev ob izvedbi prireditve bo na območju delne zapore parkirišče na levem delu ceste v smeri Vidoncev. Na desnem delu ceste bo promet potekal enosmerno v skladu s CPP. Za vsa motorna vozila (traktorje in kombajne) bo obvoz potekal po naslednjih občinskih cestah: LC 197181 Vidonci (Žuškašov breg) in LC 197101 Vidonci–Radovci ter državni cesti R3-716/5637.  Za avtobuse in tovorna vozila nad 3,5 t dovoljene mase obvoz ne velja.
Na delni zapori ceste bo 5 rediteljev, ki bodo fizično usmerjali vsa vozila.

Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje prometne signalizacije, strpnost in razumevanje.Oglejte si tudi