Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Zdravje v občini Rečica ob Savinji

Nacionalni inštitut za javno zdravje je v sodelovanju z drugimi organizacijami pripravil publikacijo Zdravje v občini. Zdravje v občini predstavlja vir informacij o ključnih kazalnikih zdravja v slovenskih občinah, s podatki pa želijo pomagati pri pomembnih odločitvah in aktivnostih na področju zdravja prebivalstva, ki bodo podprte s poznavanjem zdravstvenega stanja in potreb ter s tem prispevati k boljšemu zdravju vseh prebivalcev.

Letošnja objava prikazuje podatke do vključno leta 2021, ko je bila Slovenija v primežu pandemije covida-19. Kazalniki so dostopni na spletni strani obcine.nijz.si, ki omogoča različne načine primerjav občin med seboj in med leti. Možnost izrisa časovnih trendov omogoča spremljanje zdravja v zadnjih osmih letih.

Podatki kažejo, da občina Rečica ob Savinji izstopa pri nekaterih kazalnikih, na žalost tudi pri kazalniku "delež prometnih nezgod z alkoholiziranimi povzročitelji". Delež je bil višji od slovenskega povprečja oziroma smo po podatkih NIJZ občina z najvišjo vrednostjo v Sloveniji.

Oglejte si tudi