Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Z vladno službo o odprtih vprašanjih

V petek, 17. maja, je Občino Rečica ob Savinji obiskal vodja vladne službe za obnovo po poplavah in plazovih državni sekretar Boštjan Šefic s sodelavci iz Državne tehnične pisarne.

Srečanje je bilo namenjeno pogovoru o nadomestitvenih gradnjah in umeščanju novih lokacij v prostor, predvsem v smislu, kaj je potrebno storiti za pospešitev vseh postopkov. Kot je znano, je v naši občini na seznamu 41 objektov, ki so predvideni za izselitev. Po zagotovilu Šefica bo konec maja znano, kateri objekti bodo dejansko odstranjeni.

Občina Rečica ob Savinji izvaja postopke za pridobitev dodatnih parcel za gradnjo nadomestnih hiš. Največ novogradenj bo možnih na območju Pece, za katerega se izdeluje OPPN. Nekaj parcel bo po pridobljenih prostorskih aktih na voljo v Nizki in na Pobrežju, nakazuje se tudi možnosti za odkup nepozidanih stavbnih zemljišč v občinskem središču

Županja Majda Potočnik je v pogovoru s predstavniki vladne službe izpostavila problem pomanjkanja navodil za nadomeščanje poslovnih objektov, na težave pri pridobivanju soglasij za izvedbo nadomestitvenih zemljišč za stanovanjske objekte ter opozorila na problematiko urejanja vodotokov   in protipoplavnih ureditev.

Sekretar Šefic je še napovedal, da bodo lastniki objektov, ki so prijavili škodo v program Ajda, pozvani, da z računi dokažejo, da so pomoč iz javnih sredstev ustrezno porabili za obnovo poškodovanih stanovanj – tako tisto, ki so jo prejeli v obliki predplačil, kot tisto, do katere bodo posamezni lastniki upravičeni po končni oceni škode.

Oglejte si tudi