Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Stanko Golob - prejemnik najvišjega priznanja PZS - svečane listine

PZS vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu, ki je temelj planinske organizacije. Letos je bila svečana podelitev na Ljubnem ob Savinji in to v soboto, 2. decembra.
Svečano listino je prejelo 11 zaslužnih posameznikov, 22 posameznikov je prejelo spominske plakete ob življenjskih jubilejih, podelili pa so tudi tri časne znake PZS. Med prejemniki priznanj je tudi Stanko Golob, planinsko ime Taubi, ki je prejel spominsko plaketo ob svojem visokem življenjskem jubileju. Stanko je član društva PD Rečica ob Savinji malodane od njegove ustanovitve. Ves ta čas je aktivno deloval v društvu, na pohodih, priskočil je na pomoč pri vsaki akciji v društvu, izobrazil se je tudi kot planinski vodnik, vendar licence že dalj časa ni obnavljal. Deluje pa še vedno kot aktiven markacist pri urejanju planinskih poti, katerih skrbnik je društvo. Sodeluje aktivno tudi pri drugih akcijah, kjer so aktivni markacisti.
Najvišja priznanja so izraz spoštovanja in skromna pozornost posameznikom za njihovo dolgoletno predano prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti. Zaradi naštetih aktivnosti, smo našega člana Taubija v društvu predlagali za najvišje priznanje PZS - spominsko plaketo. V društvu se mu seveda zahvaljujemo za preteklo delo, še vedno pa računamo, da se bo tudi v prihodnje odzval na delovne akcije. Vse čestitke tudi v imenu društva.


PD Rečica ob Savinji, predsednik Janez Janže


(vir: Facebook - Planinsko društvo Rečica ob Savinji)

Oglejte si tudi