Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

RAZPIS ZA OBČINSKA PRIZNANJA

Obveščamo,d a je v zavihku Obvestila in objave/Javni razpisi, na povezavi https://www.obcina-recica.si/objave/58 objavljen Razpis za posredovanje predlogov za podelitev priznanj Občine Rečica ob Savinji v letu 2024. Razpis je odprt do 15. aprila. 

Predlagatelji za podelitev priznanj Občine Rečica ob Savinji so lahko občani, politične stranke, podjetja, društva ter druge organizacije in skupnosti. Predlagatelj zase ne more vložiti predloga za podelitev priznanj.

Skladno z odlokom o priznanjih se v Občini podeljujejo priznanja: 

1. Naziv Častnega občana

Naziv »Častni občan Občine Rečica ob Savinji« se podeli občanom Občine Rečica ob Savinji, drugim državljanom Republike Slovenije in državljanom tujih držav, ki imajo posebne zasluge za napredek gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa, vzgoje in izobraževanja ter za druge izjemne dosežke, ki imajo trajen pomen za razvoj, ugled in promocijo Občine Rečica ob Savinji. Naziv se podeli s posebno listino, ki vsebuje besedilo sklepa, s katerim je dodeljeno priznanje.

2. Grb Občine Rečica ob Savinji

Grb Občine Rečica ob Savinji je najvišje priznanje Občine Rečica ob Savinji. Podeljuje se:

- posamezniku za življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke
trajnejšega pomena,

- skupinam občanov, društvom in drugim pravnim osebam za večletne uspehe in
dosežke, s katerimi povečujejo ugled Občine Rečica ob Savinji na gospodarskem,
družbenem ali drugem področju življenja in dela.

Podeljujejo se zlati, srebrni in bronasti grb. Letno se podeli največ en zlati grb ter načeloma največ trije srebrni oziroma bronasti grbi. Priznanje se podeli skupaj z listino, ki vsebuje besedilo sklepa o podelitvi priznanja.

Priznanja bodo podeljena na slovenosti ob občinskem prazniku 17. junija 2024. 

Oglejte si tudi