Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

V znamenju praznika

17. junija smo s slavnostno sejo občinskega sveta proslavili praznik Občine Rečica ob Savinji. Na slovesnosti je županja Ana Rebernik podelila letošnja občinska priznanja. Zlati grb je na predlog več društev prejel  Vincenc Jeraj  za posebne zasluge na področju društvenega dela in  povezovanje ljudi ter za prispevek k promociji Občine Rečica ob Savinji. Srebrni grb je na predlog ŠD Gmajna Varpolje prejel Franjo Pukart za predano in prizadevno delo v ŠD Gmajna Varpolje ter aktivno sooblikovanje življenja v lokalnem okolju. Prav tako srebrni grb je prejelo Združenje izdelovalcev zgornjesavinjskega želodca za dolgoletno aktivno delo ter uspehe za zaščito in promocijo zgornjesavinjske kulinarične specialitete.

Županjina priznanja so prejeli Planinsko društvo Rečica ob Savinji ob 40-letnici predanega delovanja  na področju planinstva in ohranjanja narave; Kulturno društvo  likovnih ustvarjalcev Zgornje Savinjske doline GAL za 20 let aktivnega in organiziranega delovanja na področju ljubiteljskega likovnega ustvarjanja ter Športno društvo Gmajna Varpolje za 20 let vsestranskega in aktivnega delovanja na področju športa in družabnega življenja.

Županjina priznanja mladim so prejeli devetošolci, ki so vsa leta dosegali odličen uspeh, in sicer Špela Bider, Klara Blekač, Nika Tominšek, Žiga Vrabič in Tobija Žuntar.

Imeniten kulturni program so pripravili učenci Glasbene šole Nazarje, med katerimi so bili tudi naši občani.  

Oglejte si tudi