Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Novoizvoljeni občinski svet začel z delom

 Na prvi  - konstitutivni seji po novembrskih lokalnih volitvah se je nazarski občinski svet zbral v četrtek, 6. decembra. Potem, ko so se seznanili s poročilom občinske volilne komisije, so potrdili mandate svetnikov in župana, na koncu pa imenovali še novo komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Sejo je, kot predpisuje zakonodaja, vodil najstarejši svetnik Janez Štiglic. Predsednica občinske volilne komisije Terezija Plaznik je podrobno predstavila poročilo o volitvah in povedala, da komisija ni zaznala nobenih nepravilnosti niti ni prejela nobenih pritožb.

Svetniki so soglasno potrdili mandate novega občinskega svet in župana, na kar je vodenje seje prevzel dosedanji in hkrati tudi novi župan Matej Pečovnik. Ob ponovni izvolitvi mu je v imenu svetnikov čestital Janez Štiglic in dejal, da je bilo delo občine v preteklem štiriletnem obdobju tako dobro, da župan ni imel protikandidata. »Želimo si ponovitve takih rezultatov in sem prepričan, da bo k temu prispeval tudi občinski svet,« je dejal Štiglic.

Župan Pečovnik se je zahvalil prejšnjemu občinskemu svet za dobro delo in izrazil prepričanje, da se bodo tudi novi trudil zagotoviti dobre pogoje za življenje in delo v celotni občini. Sam se je k temu zavezal tudi s tem, da je podal slovesno zaobljubo.

Izvolili so komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki bo poskrbela, da bodo imenovana tudi ostala delovna telesa občinskega sveta. V Komisijo so bili izvoljeni: Janez Štiglic, Bojan Štrukelj, Helena Šosterič, Andreja Zupan in Rok Tkavc.

 

Oglejte si tudi