Logo MojaObčina.si

Rečica ob Savinji

DANES
17°C
7°C
JUTRI
19°C
8°C

REČICA PRAZNUJE S PRANGERIJADO IN NAJ »PISKROM«

Na Rečici ob Savinji se pripravljajo na soboto, ko bomo dopoldne gostili slovenske prangerske kraje na 23. Prangerijadi, popoldne pa bodo svoje delo predstavila društva in inštitucije, ki delujejo v občini.

Dopoldanski del dogajanja bomo odprli s povorko, nato pa bomo poskrbeli za predstavitev posameznih krajev, kjer se ponašajo s prangerjem. Zvrstili se bodo različni skeči in prikazi srednjeveških utrinkov. V imenu gostiteljev bodo zabaven prikaz nekdanjega življenja poskrbeli v Kulturnem društvu Rečica ob Savinji, za otroke pa bo postavljen viteški tabor.

Izjemno zanimivo bo tudi popoldne, ko se bodo lahko obiskovalci zabavali na različnih delavnicah in osvajali nove spretnosti. Svoje delo bodo predstavili gozdarji, kinologi, gasilci, knjižnica, vezilje, planinci, turistično društvo in predstavniki drugih društev. Posebej se bodo predstavili harmonikarji Primoža Zvira, podelili pa bodo tudi priznanja najboljšim izdelovalcem zgornjesavinskega želodca. Seveda ne bo manjkala kakšna pokušina, posebej pa vabljeni na stojnico KO RK, kjer bodo izvajali meritve holesterola in sladkorja v krvi.

Cel dan bodo dogajanje spremljali tudi različni sejmarji oziroma prodajalci domačih dobrot,.

Dogajanje bodo obogatili s tekmovanjem v kuhanju najboljšega »rečiškega piskra«. Kuhalnice bodo prekrižali trije nekdanji MasterChefovi kuharji  Simone Michielen, Jernej Goličnik in   Miha Robnik. Kuharji, ki so tako ali drugače povezani z Rečico, bodo v živo, pred gledalci, skuhali vsak svojo enolončnico. Obiskovalci bodo z nakupom spominske skodelice pridobili tudi žeton, s katerim bodo izbirali najboljši »piskr« oziroma najboljšega kuharja. Na koncu bodo seveda razglasili rezultate, dogajanje bo s svojimi komentarji spremljal Franci Podbrežnik.

Dopoldansko dogajanje se bo v atriju, pod Osnovno šolo Rečica ob Savinji začelo ob 10. uri, popoldansko pa ob 15. uri.  Na praznik Rečice vabijo društva, občina in turistično društvo.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi