Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

10. mednarodni plavalni miting za pokal Boberček 2014

Pokal Boberček je tekmovanje, namenjeno najmlajšim plavalcem. Organizator tekmovanja, Plavalni klub Fužinar, je tudi tokrat poskrbel za obilico praktičnih nagrad.
Na Mestnem kopališču je v olimpijskem bazenu v soboto, 14. junija 2014 potekalo 10. tradicionalno plavalno tekmovanje za pokal Boberček 2014. Tekmovanja se je udeležilo 250 plavalcev iz slovenskih klubov ter plavalnega kluba iz Beograda. V vodo je skočilo kar 60 domačih, Fužinarjevih plavalcev, ki so se tudi tokrat zelo dobro odrezali, saj so si priplavali kar 48 medalj v štirih različnih kategorijah – 19 zlatih, 11 srebrnih in 17 bronastih.

Največ, kar pet zlatih odličij si je priplavala Metka Remic, ki je zmagala v disciplinah 50m delfin, 50m hrbtno, 50m prsno, 100m prosto ter 200m mešano. V istih disciplinah je Lovro Knez osvojil tri prva in dve drugi mesti. Po tri prva mesta in eno drugo sta osvojila Mojca Hancman in Klemen Mager. Ožbej Knez je domov odnesel dve zlati, eno srebrno in eno bronasto medaljo, Matija Može pa dve zlati in eno srebrno. Na drugo stopničko so stopili še Urška Hancman, Sara Račnik, Orlando Savič Frankulovič, Gašper Gregor in Dejan Šteharnik. Dve tretji mesti so osvojili Ana Trbovšek, Sara Račnik, Anže Koroš in Jaš Berložnik. Luka Kelaidis, Urška Hancman, Gal Medvešek, Orlando Savič Frankulovič, Gal Kordež, Zoja Markač, Gini Slavič in Saša Mencinger pa so enkrat stopili na tretjo stopničko.

Mešana štafeta Fužinarja v postavi Klemen Mager, Orlando Savič Frankulovič, Metka Remic, Gini Slavič, Lovro Knez, Gal Kordež, Zoja Markač in Mojca Hancman je osvojila prvo mesto ter s tem ponovno prehodni pokal prinesla domačemu klubu.

Posebno nagrado organizatorja po seštevku točk treh najboljših nastopov sta prejela Mojca Hancman in Matija Može. Z bazena sta se prosti domu odpeljala z novimi Scottovimi kolesi.

Prvič so se nam na tekmovanju predstavili tudi naši najmlajši plavalci iz nadaljevalne šole plavanja, ki so nam z veliko vnemo dokazali, da so tudi oni že zmožni preplavati 50 metrsko razdaljo olimpijskega bazena. Za njihov trud in pogum smo jih nagradili z velikim aplavzom, diplomami ter praktičnimi nagradami.

Ob koncu bi se ponovno radi zahvalili vsem našim sponzorjem in donatorjem ter staršem, da ste nam pomagali pri izvedbi tekmovanja.

 

 

 

 

Povezave

www.pkfuzinar.si

Oglejte si tudi