Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Uspešni nastopi Fužinarjevih plavalcev na državnih prvenstvih

Z letnimi državnimi prvenstvi so Fužinarjevi dečki ter mlajši dečki in deklice zaključili letošnjo sezono. Kronali so jo z odličnimi uspehi, saj so dečki in deklice ponovno osvojili ekipni naslov državnih prvakov, mlajšii dečki in deklice pa naslov podprvakov.
Mlajši dečki in deklice so se udeležili letnega državnega prvenstva v Brestanici. Tekmovanja se je udeležilo 265 plavalcev iz  26-tih slovenskih klubov. Fužinarjeva ekipa je štela 13 plavalcev in 9 plavalk. Prvenstvo je bilo moštveno in posamično.

Plavalci in plavalke Fužinarja so osvojili moštveno 2. mesto za plavalnim klubom Olimpijo Ljubljana in pred plavalnim klubom Triglavom Kranj. Posamezno so osvojili 10 prvih, 7 drugih in 5 tretjih mest.  Najuspešnejša Fužinarjeva plavalca sta bila Metka Remic in Lovro Knez. Metka Remic je osvojila pet posamičnih naslovov državne prvakinje in bila trikrat druga. Lovro Knez je štirikrat osvojil naslov državnega prvaka in bil dvakrat tretji. Na stopničke sta stopila tudi Gašper Gregor, ki je bil enkrat drugi in dvakrat tretji ter Zoja Markač, ki je bila enkrat druga in enkrat tretja.

Naslov državnega prvaka je v disciplini 4 x 50m mešano osvojila tudi štafeta mlajših dečkov, v isti disciplini je bila štafeta deklic druga. V disciplini 4 x 50m prosto sta štafeti dečkov in deklic osvojili tretji mesti.

Letno državno prvenstvo dečkov in deklic pa je minuli vikend potekalo v Kranju. Tekmovanja se je udeležilo 220 plavalcev iz 24-tih slovenskih klubov. Fužinarjeva ekipa je štela 8 plavalcev in 11 plavalk. Moštveno so plavalci Fužinarja zmagali pred PK Ljubljana in PK Ilirijo.

V kategoriji dečkov in deklic so osvojili 31 medalj (13 zlatih, 8 srebrnih in 9 bronastih).

Najuspešnejša Fužinarjeva plavalca sta bila Mojca Hancman s petimi zmagami in enim drugim mestom ter Dejan Šteharnik s tremi zmagami. Mojca Hancman je pri deklicah odplavala najbolje točkovan rezultat prvenstva, na 400m, Dejan Šteharnik pa je pri dečkih odplaval drugi najbolje točkovan rezultat na 200m prsno. Naslov državnega prvaka je osvojil še Matija Može, ki je bil še dvakrat drugi in enkrat tretji.

Na stopničke so stopili še Urška Hancman, ki je bila enkrat druga, dvakrat tretja, Sara Račnik, ki je bila enkrat druga in trikrat tretja ter Žan Rihter, ki je bil dvakrat tretji.

Štiri naslove državnih prvakov ter dve drugi mesti so si priplavale še štafete dečkov in deklic.

Na našem domačem olimpijskem bazenu, na Mestnem kopališču na Ravnah pa se od 31. julija do 3. avgusta v okviru odprtega državnega prvenstva odvija mednarodno plavalno tekmovanje, ki se ga udeležuje 365 plavalk in plavalcev iz desetih držav (Belorusije, Hrvaške, Češke, Estonije, Izraela, Nizozemske, Portugalske, Srbije, Slovaške in Srbije).

Vabljeni k ogledu!

 

 

Oglejte si tudi