Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Praznik sladoleda v Portorožu

Nedelje so po navadi takšne, da radi malce dlje poležimo v postelji, a nedelja, 22. 6. 2014 je bila drugačna, prav posebna. Že zgodaj zjutraj smo se zbrali pred OŠ Juričevega Drejčka, Ravne na Koroškem. Sama sem prišla pol ure pred odhodom, v dobri veri, da bom prva, a bila sem … zadnja! J Igrišče pred šolo je bilo že polno otroškega ščebetanja. Pisani nahrbtniki so se svetili v soncu in v otroških očeh. Mi gremo pa na morje!
Društvo Sončna riviera, skupaj z občino Piran nam je pripravilo atraktiven izlet. Če rečem atraktiven, pomeni izlet za mlade in starejše po srcu. Še posebej za vse otroke iz socialno ogroženih družin, katerih starši si drugače ne morejo privoščiti takšnega izleta. Pa smo se odpeljali: mali in malo manj mali otroci, spremljevalke in spremljevalci, prostovoljke in prostovoljci, predsednica Društva prijateljev mladine Koroške, mag. Vesna Lujinović in jaz. J                

Avtobus se je po dolgi vožnji s Koroške, (s kratkimi postanki smo potrebovali skoraj 5 ur!),  le ustavil na velikem, prašnem parkirišču v Luciji. V prijetni borovi senčki ob robu parkirišča smo jo dočakali, »našo« Ksenijo. Bila je naša veza in zagotovilo, da bo vse potekalo sproščeno in ravno prav za polno mero novih dogodivščin. Z nasmeškom na obrazu se je pripeljala na majhnem skuterju, nam razdelila kupone za sladoled in pizzo, zemljevid za devet lokacij od Lucije do Portoroža, kjer se je dogajalo na polno: plesalci, čarovniki, slikarji, Disney figure, otroške delavnice … in sladoled! Če vam povem, da smo prišli samo do pete točke, potem vam bo vse jasno. Nekaj časa smo si morali vzeti tudi za kopanje, še posebej zato, ker smo imeli v svoji sredini kar nekaj otrok, ki so prvič videli morje. Uro odhoda smo kar nekajkrat premaknili na »kasneje gremo«, dokler se ni dalo več odlašati z odhodom. Ksenija je otrokom poklonila še rumene majice, z napisi Praznik sladoleda, da bodo tudi doma med počitnicami svetili kot sonca. Zavarovalnica Maribor PE Slovenj Gradec pa je otrokom podarila odsevnike, da smo se bolje videli v množici poletnega vrišča. Kaj naj rečem za konec? Nedelja je bila pisana, sladka, zabavna, na trenutke tudi komična in predvsem morsko mokra. Hip - hip – hura!

Društvo prijateljev mladine Koroške
Klavdija Zbičajnik Plevnik, dipl. upr. org.
organizatorka humanitarne pomoči

 

 

Povezave

osjd.mojasola.si

Oglejte si tudi