Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

24. DRŽAVNA GLASBENA REVIJA

V Murski Soboti se je pevski zbor Osnovne šole Juričevega Drejčka udeležil že 24. državne glasbene revije "Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo".
Kako hitro čas beži. Pred natanko dvaindvajsetimi leti smo prvič nastopali na takrat 2. državni glasbeni reviji »Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo«, ki se je odvijala v Rogaški Slatini. In od takrat prav na nobeni doslej nismo manjkali. Revija predstavlja vrhunec celoletnega pridnega udejstvovanja pri pevskem zboru. Na ta nastop se vedno še posebej dobro pripravimo.

V Mursko Soboto smo se odpeljali v sredo, 21. maja že zgodaj zjutraj, saj nas je čakala dolga pot, ki je v prijetni družbi hitro minila. Po prijavi in obilni malici smo odšli v dvorano in počakali na naš nastop. Malo je bilo tudi treme, a smo jo hitro obvladali, ko smo enkrat stali na odru.

Zapeli smo dve pesmici: Le kaj se ti zgodilo je (L. v. Beethowen) in Rad imam (J. S. Bach) ob klavirski spremljavi Primoža Karlovška. Potem smo se vrnili v dvorano in prisluhnili nastopom še drugih skupin. Po prireditvi smo odšli na kratek sprehod in sladoled. Čas do kosila je hitro minil. V hotelu Diana so nas lepo pogostili in sledil je najlepši del dneva – zabava s prijatelji in ansamblom Marki vse do odhoda domov. Učiteljica Urška se je med tem udeležila strokovne analize glasbene revije z mednarodno priznanimi glasbenimi strokovnjaki: dr. INGE BREZNIK, dr. LASANTHI MANARANJANIE KALINGO DONO in dr. SVANIBORJEM PETTANOM.

Lepo smo se imeli v osrčju Prekmurja. Hvala vam organizatorji za odlično izvedbo in že komaj čakamo ter se veselimo nastopa na jubilejni, 25. državni glasbeni reviji naslednje šolsko leto.
Urška Vezonik 

 

Oglejte si tudi