Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Župan občine Ravne na Koroškem sprejel 5 zlatih in 2 diamantna maturanta ravenskih srednjih šol

Gibalo človeške zgodovine in prihodnosti je prenos izkušenj in znanja ter nadgrajevanje slednjega.
Mlade, ki so v času šolanja dosegli najboljše uspehe med najboljšimi je župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen na slovesnem sprejemu, v petek, 17. julija 2020, v sejni sobi Mestne hiše že tradicionalno obdaril z zlatimi peticami odličnosti Zlatarstva Pečnik.

2 zlati maturantki in 3 zlate maturante Gimnazije Ravne ter diamantna maturantko in maturanta na poklicni maturi Srednje šole Ravne je župan ob zaključku srednješolskega izobraževanja spodbudil k doseganju svojih študijskih in osebnih ciljev in jim zaželel veliko sreče in uspeha na nadaljnji, bolj samostojni poti. Obenem je izrazil željo, da bi vsak s svojega področja prispevali kot bodoče znanstvenice in znanstveniki k iskanju rešitev in prispevanju k lepši prihodnosti za naše lokalno okolje, občino in (čim) širše.

Najbolje so z 'zrelostnim izpitom' na Gimnaziji Ravne opravili Luka Breznik, Alekseja Gorenšek, Nina Trstenjak, Matic Modic in Nejc Flajšar.

V generaciji 2019/2020 sta poklicno maturo prve generacije maturantov metalurške smeri z vsemi doseženimi točkami opravila Martina Ditinger in Aljaž Rebol in postala diamantna maturanta.

Čestitkam zlatim maturantov so se pridružile njihove razredničarke ter ravnatelj Gimnazije Ravne Dragomir Benko in ravnateljica Srednje šole Ravne mag. Ivanka Stopar (sicer tudi razredničarka obeh diamantnih maturantov), ki se je v imenu Šolskega centra Ravne zahvalila za spodbudo in podporo lokalne skupnosti ter predvsem župana Rožena, ki sledi viziji šolstva na Ravnah in kot oni verjame, da znanje in mladi predstavljajo vrednoto.

Iskreno čestitamo vsem sedmim najboljšim maturantkam in maturantom, vsem, ki so uspešno opravili šolanje in jim želimo lepe počitnice ter uspešno pot do znanja tudi v prihodnje!

Oglejte si tudi