Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

OK Fužinar Metal slavil

Člani OK Fužinar Metal Ravne so prišli do prve zmage v zeleni skupini. V gosteh je bila ravenska ekipa boljša od SIP Šempetra s 3 : 2.

Članska ekipa Fužinarja je prišla do pomembne zmage v zelo izenačenem obračunu, z dvema točkama več pa ohranja upanje na predzadnje mesto, ki bi vodilo v kvalifikacije. Na njihovo smolo je slavila tudi Žirovnica, ki je dobila dvoboj s Krko na domačem parketu s 3 : 1. Zaostanek Fužinarja znaša sedaj 5 točk, zato v medsebojnih dvobojih ne bo smelo biti napak oziroma porazov, če želijo upati na boljše izhodišče na lestvici ter obstanek med prvoligaši.

Na tekmi v Šempetru se je dvoboj začel zelo izenačeno, saj si nobena ekipa ni priigrala višje prednosti, prav vsi trije nizi so se odločili šele v končnici. Prvega je slavil Šempeter s 25 : 22, drugega Fužinar s 25 : 23, v tretjem pa so ponovno povedli domači, niz so dobili s 26 : 24. V četrtem nizu pa so odbojkarji Fužinarja zaigrali bolje v obrambi in rešili nekaj nemogočih žog, kar jim je dalo prepotrebne samozavesti za zaključek tekme. V četrtem so z zmago 25 : 19 izenačili na 2 : 2, zato je zmagovalca odločal skrajšani niz. Odbojkarji Fužinarja so vodili od začetka do konca niza in z zmago 15 : 10 dosegli šele drugo letošnjo zmago. Pri Šempetru sta izstopala Pokeršnik s 24 in Kumer s 16 točkami.

Za OK Fužinar Metal Ravne so nastopili Samo Stravnik, Mitja Jež, Nace Lednik, Peter Šavc, David Ranc, Miha Borko, Matej Tomaž, Jure Jež, Rok Maklin, Valentan, Blaž Libnik in Luka Tisovnik.

Sedaj jih v soboto, 27. februarja čaka dvoboj doma z National Žirovnico, ki ga preprosto morajo dobiti. Tekma bo ob 18. uri, vabljeni.

Oglejte si tudi