Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Z računalniki skozi okna

Na 15. državnem računalniškem tekmovanju v Škofji loki, ki je namenjeno učencem s posebnimi potrebami, sta učenca OŠ Juričevega Nika Fajmut in Amir Tahić osvojila naslova državnih prvakov
V četrtek, 12. marca 2015 sta se predstavnika OŠ Juričevega Drejčka, ki sta zmagala na šolskem tekmovanju, udeležila že 15. državnega računalniškega tekmovanja za osnovne šole z nižjim izobrazbenim standardom ''Z računalniki skozi okna''. Organizatorici tekmovanja sta bili osnovna šola Jela Janežiča in Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Življenja brez uporabe računalnika si več ne znamo predstavljati. Z njegovo pomočjo pišemo naloge, sezname, vabila, zapiske, ustvarjamo plakate in še marsikaj. S povezavo na svetovni splet se nam odpre nov svet. Iskanje informacij, podatkov, slik, glasbe je na dosegu tipke oziroma miške. Računalnik je torej orodje in zato se ga je potrebno naučiti pravilno uporabljati. Tega se zavedamo tudi na naši šoli, zato učence že vsa leta računalniško opismenjujemo. Pohvalimo se lahko s sodobno opremljeno računalniško učilnico, zato je naše veselje do učenja še večje.

Na tekmovanju je sodelovalo 19 osnovnih šol z nižjim izobrazbenim standardom iz vse Slovenije. Tekmovalci so tekmovali v dveh kategorijah: urejanju besedila v programu Microsoft Word ter v Picassi in izdelavi predstavitve v programu Power point.

OŠ Juričevega Drejčka sta zastopala Amir Tahić (Word) ter Nika Fajmut (Picassa in Power Point), oba učenca devetega razreda. Dosegla sta odlične rezultate – pri reševanju zahtevnih nalog sta med vsemi tekmovalci osvojila največ točk, zmagala ter si tako pridobila naslova državnih prvakov. Ob tem velja omeniti, da je Amir tokrat že drugič postal državni prvak v oblikovanju besedila v programu Word.

Za izvrstne dosežke jima iskreno čestitamo!

Povezave

osjd.mojasola.si

Oglejte si tudi