Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Janja Šegel in Janja Jamšek rekordni v Kranju

V Kranju je 6. in 7. junija 2015 potekalo Odprto absolutno prvenstvo Slovenije v plavanju. V konkurenci 400 plavalcev iz trinajstih držav so se plavalci Plavalnega kluba Fužinar uvrščali zelo odlično in osvojili deset absolutnih naslovov državnih prvakov - Tjaša Oder, Janja Jamšek, Janja Šegel ter vse tri ženske štafete.

V absolutni kategoriji so se na zmagovalne stopničke poleg naštetih uvrščali še Dejan Šteharnik, Diana Naglič, Maruša Mlinar, Matija Može, Gaja Natlačen ter Gašper Oder.

 

Janja Jamšek in Janja Šegel sta kar sedemkrat popravljali rekorde v kadetski kategoriji. Jamškova je sedaj lastnica kadetskega rekorda na 100 in 200 m hrbtno, ki sedaj znašata 1:04,28 in 2:17,81. Šeglova je popravila rekorda na 100 in 200 m prosto, ki sedaj znašata 56,16 in 2:01,51.


Tekmovanje je bilo tudi izbirna tekma za EYOF, ki bo letos v Gruziji. Na tekmovanje so se uvrstili Janja Šegel, Janja Jamšek, Sara Račnik in Dejan Šteharnik. Prav tako je bil to zadnji rok za uvrstitev na evropske igre v Bakuju. Tam nas bo zastopala Diana Naglič. Z dobrimi rezultati pa sta svojo udeležbo na SP v Kazanu potrdili tudi Tjaša Oder in Gaja Natlačen.

Oglejte si tudi