Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
24°C
5°C
Oceni objavo

Tradicionalno srečanje župana z upokojenci

V nedeljo, 28. avgusta 2016, so se zaključili letošnji 15. Ravenski dnevi, ki jih je organiziral Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ob pomoči različnih društev, nastopajočih in gostincev ter Občine Ravne na Koroškem. Veliko zanimivih prireditev in dogodkov se je odvijalo po mestu, privabili pa so tako obiskovalce Raven kot tudi tiste iz bližnje in širše okolice ter celo iz tujine.

 

Živahen, pester in raznolik program je vključeval številne prireditve, od glasbenih nastopov, programa namenjenega mladim ter številnih kulturnih dogodkov, športnih aktivnosti, predvsem pa je bil namenjen druženju vseh generacij ob koncu dopustniškega časa.

 

Šotor pri mestnem bazenu, kjer so se konec tedna odvijale prireditve, je bil zadnji dan namenjen dolgoletnemu tradicionalnemu srečanju ravenskega župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami  in upokojenci. Letošnje srečanje, že deveto zapovrstjo, je privabilo okoli šesto upokojenk in upokojencev iz občine Ravne.

 

Na srečanju so najuspešnejšim tekmovalcem številnih športnih tekmovanj, ki so se v organizaciji DU Ravne na Koroškem v tem tednu odvijala v okolici njihovih prostorov, podelili priznanja in medalje. Priznanja najboljšim v ruskem kegljanju, tenisu, pikadu, kegljanju in balinanju sta podelila župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen ter predsednik DU Ravne Jože Prednik s predsednico komisije za šport in rekreacijo Anico Abraham ter Mirkom Britovškom.

 

Upokojenke in upokojence, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju, je župan pozdravil ter jim zaželel prijetno druženje, zahvalil za jim je za številčno udeležbo.

 

Eden od projektov, ki delujejo v naši občini  je Koroški medgeneracijski center, namenjen starejši, srednji in mlajši generaciji, ki je aktivno sposobna in ki si aktivnosti želi, ki si želi druženj s svojimi vrstniki in z drugimi generacijami, želi spoznavati nove ljudi in navade, se kaj novega naučiti, dobiti razne informacije, nasvete in tudi pomoč. Delovanje in vse kar se pri njih dogaja je predstavila strokovna vodja Koroškega medgeneracijskega centra Marjana Kamnik. Pevke in pevci, ki se srečujejo in vadijo v prostorih Koroškega medgeneracijskega centra pod imenom Koroški mix pa so skupaj z Milanom Kamnikom polepšali dan vsem obiskovalcem.

Zbrane je še prav posebej pozdravil predsednik DU Ravne Jože Prednik, ki se je zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti z vsemi sodelavci. Nagovoril pa jih je tudi direktor Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Aleš Logar.

 

Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo je poskrbel Ansambel S.O.S., program je povezovalaTadeja Grmadnik, dan pa so popestrile Mare iz Slovenija ima talent. Manjkalo ni niti kmečkih dobrot in medenih izdelkov.

 

Klekljarice so predstavile klekljane izdelke – čipke, ki jih delajo v sekciji LIPA Ravne. Občudovali smo lahko krasne prtičke, čipke za v okvir, že okvirjene čipke, nakit, svečnike in razne drobne okraske, v živo pa je prikazala tudi postopek klekljanja. Predstavilo se je tudi Društvo diabetikov Mežiške doline, katerega člani  so v šotoru  izvajali meritve krvnega sladkorja. Na stojnici se je predstavilo delovanje KMC.

 

Nedelja se je nadaljevala z zanimivim popoldanskim dogajanjem, minila pa je ob odličnih zvokih in melodijah Ansambla S.O.S. 

Oglejte si tudi