Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Ponovno veliko tekem za odbojkarje Fužinarja

Ekipe OK Fužinar Sij Metala Ravne so bile tudi pretekli konec tedna zelo aktivne. Ekipa male odbojke je prišla do napredovanja v 2. krog, članska ekipa je v 1. DOL izgubila doma proti Hočam, druga ekipa pa je slavila 3:2 proti Vuzenici.

V soboto, 27. novembra 2016 dopoldan je potekal turnir 1. kroga v mali odbojki, odigran pa je bil v športni dvorani OŠ Koroški Jeklarji. Udeležile so se ga ekipe Mežice, Hoče in Fužinar Sij Metal Ravne. V prvi tekmi smo spremljali koroški derbi med Fužinarjem in Mežico, z 2:0 pa je zmagal Fužinar. Drugo tekmo so Hoče premagale Mežico, prav tako z 2:0. V tretji tekmi turnirja pa sta se za prvo mesto pomerili ekipi domačega Fužinarja in Hoč. Slednji so po izenačeni in borbeni tekmi slavili z 2:0 v nizih. Obe ekipi sta se uvrstili v naslednji krog državnega prvenstva v mali odbojki.

Naslednja od Fužinarjevih tekem je sledila ob 16. uri, ko je bil odigral 9. krog 1. DOL. Pomerili sta se ekipi Fužinarja in novinci v 1. DOL Hoče. V prvem nizu so gledalci do 20 točke spremljali izenačen dvoboj, v končnici pa so točke dosegali le še gostje, ki so povedli z 1.0. V drugem nizu je Fužinar igral le v uvodnem delu, nato pa povsem popustil in niz je gladko pripadel Hočanom. V tretjem nizu so domači zaigrali nekoliko bolje, a igre niso uspeli izboljšati zato je tudi tretji niz pripadel gostom. Fužinar tako ostaja pri treh točkah, ki jih je dobil z zmago proti Salonitu doma. Za Hoče so največ točk dosegli Radovič 13, ter Crnjanski in Planinšič oba po 10. Za Fužinar so nastopili: Stravnik 1, Jež M. 3, Lednik, Šavc, Tomaž 6, Jež J. 11, Levar, Valentan 8, Rakić 7, Libnik, trener Nikolić.

Po prvoligaški tekmi pa so gledalci imeli priložnost spremljati še naše mlade upe, ki nastopajo v 3. DOL vzhod. Ekipa Fužinar II Sij Metala je nastopila v koroškem derbiju, proti Svolley Vuzenici. V prvem nizu so izjemno učinkovito napadali, zato so brez večjih težav povedli z 1:0. V drugem setu so gostje zaigrali bolje, zato so igralci Fužinarja šele v končnici prišli do zmage. Po vodstvu z 2:0 so naši igralci nekoliko popustili, kar so gostje izkoristili in izenačili na 2:2. K sreči pa so v petem nizu domači ponovno zaigrali kot znajo, kar je zadostovalo za zmago s 3:2. V ekipi Fužinarja so nastopili naslednji igralci: Ranc 18, Lesnik 14, Tisovnik Enci 12, Maklin J. 12, Šumnik 6, Maklin R. 4, Ramšak 3, Primik 1, libero Golob, Slemenik, Gradišnik, Naveršnik, trener Jež.

Naslednja domača tekma je že to sredo, 30. novembra, ko bo ob 19. uri na Ravnah gostoval ACH Volley. Vabljeni!

Oglejte si tudi