Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

PODPIS PROTOKOLA – 3. RAZVOJNA OS

V Mestni hiši na Ravnah na Koroškem so v ponedeljek, 3. julija 2017, slovesno podpisali Protokol o poteku načrtovanja in izgradnje 3. razvojne osi na odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec – Dravograd – Holmec. V imenu Ministrstva za infrastrukturo je protokol podpisal minister, dr. Peter Gašperšič, v imenu Sveta Koroške regije dr. Tomaž Rožen in v imenu Sveta županov Savinjsko-šaleške regije Darko Menih.

 

Predmet protokola je reševanje celotne prometne problematike, ki je povezana z državno cestno infrastrukturo in prometno navezavo Savinjsko-šaleške in Koroške regije na avtocesto A1, z načrtovanjem in izgradnjo hitre ceste na odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec ter posodobitve in izgradnje cestnih povezav na odseku Slovenj Gradec – Dravograd – Holmec.

 

Protokol določa, da se hitra cesta na odseku Šentrupert – Velenje – Slovenj Gradec zgradi kot štiripasovna hitra cesta s projektno hitrostjo 100 km/h, s pripadajočimi elementi v skladu s sprejetima prostorskima aktoma in predpisi s področja projektiranja.

 

Skladno z Resolucijo o nacionalnem programu razvoja prometa v Republiki Sloveniji za obdobje do leta 2030 podpisniki protokola ugotavljajo in soglašajo, da je potrebno odseke cest Slovenj Gradec – Dravograd in Otiški Vrh – Holmec temeljito posodobiti in izgraditi cestno infrastrukturo skladno z veljavnimi standardi, ki bodo zagotavljali zahtevano prepustnost omrežja in kakovost prometnih uslug, najmanj na nivoju dvopasovne ceste s projektno hitrostjo 90 km/h. V primeru, da zahtevanih standardov ne bo možno zagotoviti na večinskem poteku celotnega odseka, bo na tem odseku proučena in izgrajena povsem nova cestna povezava.

 

Protokol določa tudi terminski plan izvedbe aktivnosti na severnem delu 3. razvojne osi. Zaključek gradbenih del na odseku od Šentruperta do Slovenj Gradca je predviden do konca leta 2023, od Slovenj Gradca do Holmca pa zaradi potreb po sprejetju prostorske dokumentacije nekoliko kasneje, predvidoma do konca leta 2027. 

Oglejte si tudi