Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

'Še vedno vozim – vendar ne hodim'

V okviru projekta Občina po meri invalidov je bila s strani Občine Ravne na Koroškem organizirana in financirana ter izvedena prometna preventivna delavnica 'Še vedno vozim – vendar ne hodim.'

 

Izvedba dveh interaktivnih preventivnih prometnih delavnic 'Še vedno vozim – vendar ne hodim' je bila izvedena za dijake 2. letnikov Gimnazije Ravne na Koroškem in 2. letnikov Srednje šole Ravne na Koroškem. Delavnic se je udeležilo 90 dijakov iz Gimnazije Ravne ter 70 dijakov iz SŠ Ravne.

 

Izvedba interaktivnih preventivnih prometnih delavnic poteka na osnovi podajanja osebne izkušnje poškodovancev v prometnih nesrečah, ki so skozi lastne izkušnje podali neposredne informacije o pomenu varne vožnje in upoštevanju cestnoprometnih predpisov ter posledicah prometnih nesreč. Temeljijo pa na metodi podajanja osebne zgodbe mentorja, strokovnjak na svojem področju (doživel je prometno nesrečo in je posledice neodgovornega ravnanja v cestnem prometu – svojega ali drugih – izkusil na lastni koži) zato ima najboljši začetni položaj v izobraževalnem procesu.

 

Oglejte si tudi