Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
-1°C
-7°C
JUTRI
-4°C
-4°C
Deli
2510

Počitniški program za otroke 11. ŠOLA- ŠALA 2016

Center za socialno delo Ravne na Koroškem je že enaindvajseto leto zapored izvedel počitniški program za otroke v  občinah Ravne, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Preko celega poletja se je vanj vključilo  148 otrok (81 otrok počitniškega varstva, 28 otrok delavnic v Črni, 14 otrok zaključnega izleta in 25 otrok ustvarjalne stojnice). Prevladovali so otroci vključeni v počitniško varstvo in tudi starostna skupina otrok, ki jim je bilo varstvo namenjeno (84 % vseh udeležencev)

 

Počitniški program 11. ŠOLA – ŠALA se je pričel v ponedeljek, 4. 7. 2016 in se zaključil s celodnevnim izletom v Slovenj Gradec, dne  23. 8. 2016 ter  ustvarjalno stojnico na Ravnah, 24. 8. 2016.

Na Ravnah je potekalo dnevno varstvo otrok, od 4. 7. 2016 do 15. 7. 2016, v prostorih Kulturnega centra, v času med 6:30 in 15:30 uro. V času varstva smo za otroke pripravili zajtrk in malico ter organizirali kosilo. Zelo smo si prizadevali za dobro počutje vseh otrok in celotne skupine. S prijaznim in  pozornim pristopom smo želeli vsakemu otroku dati priložnost, da se izrazi na sebi lasten način (skozi gib, besedo, sliko …), izkušnjo da doživi potrditev in priznanje v skupini vrstnikov, pridobi nove informacije in znanja ter se preizkusi v novih aktivnostih.

Ob tem pristopu, so otroci ustvarjali in sodelovali na različnih kreativnih delavnicah, v gibalnih, športnih in družabnih igrah, se igrali, spoznavali nove prijatelje, se družili, sklepali nova poznanstva in si tako popestrili počitniške dni.

 

V program počitniškega varstva (6 tednov) je bilo vključenih skupaj 81 otrok. 28 otrok je prihajalo iz Raven na Koroškem in ti so se večinoma udeležili aktivnosti na Ravnah, nekateri pa tudi programa na Prevaljah.

 

Poleg dnevnega varstva,  smo za otroke vseh starosti, v počitniškem programu izvedli tudi celodnevni izlet v Slovenj Gradec z jahanjem, kegljanjem in ogledom risanega filma, ki se ga  je udeležilo 14 otrok ( pet otrok iz Raven na Koroškem) in  na ravenskih dneh sodelovali z »ustvarjalno stojnico«, kjer je likovno ustvarjalo 25 otrok različnih starosti (od 2 do 11 let).

 

Udeležba otrok v počitniškem programu je bila brezplačna. Za udeležence dnevnega varstva so starši  prispevali za kosilo 3,6 evra na dan oz. 18 evrov na teden za prvega otroka in 16,20 eurov za naslednjega otroka. 10 otrok je bilo plačila prispevka oproščenih.  

 

Ob zaključku počitniškega programa so otroci  in starši izrazili zadovoljstvo s programom 11. šole – šale. Otroci so  se imeli  »super«, bilo jim je zelo všeč,  na delavnicah so radi sodelovali, najbolj všeč so jim bile športne igre in igranje na igriščih. Tudi starši, ki so otroke vključili v dnevno varstvo,  so izrazili zadovoljstvo z vsebinami in  izvajalci programa ter izrazili potrebo, da bi bilo varstvo v vsakem kraju urejeno preko celega poletja.

 

Ob koncu poletja tako zaključujemo, da v Mežiški dolini obstaja potreba in interes staršev  za vključevanje otrok, v starosti od 6. do 11. leta, v organizirano poletno počitniško varstvo in smo zadovoljni, da z 11.šolo – šalo dodajamo svoj prispevek k višji kvaliteti bivanja družin z otroki v Mežiški dolini.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij