Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
0°C
-8°C
3387

Novo študijsko leto je tu in z njim tradicionalna Koroška gavda v Ljubljani

Torek, 17. oktober 2017, je datum, ki je od vseh zabav v univerzitetnih središčih, v začetku novega študijskega leta, najpomembnejši za koroške študente! Takrat se bo namreč v ljubljanski Cvetličarni odvila tradicionalna Koroška gavda v Ljubljani! Zbrana koroška študentska množica in njihovi prijatelji bodo v letošnji epizodi te nepozabne zabave do jutranjih ur »gavdali« z Vladom Kreslinom z Malimi Bogovi, s Korošcem Luko Basijem, Odpravo zelenega zmaja, Defenders of Awesome in OnePlan! Za več informacij odklikajte na Facebook stran Koroška gavda in potrdite udeležbo na dogodku.

 

 

Začel se je oktober, listje se je obarvalo, zapihali so hladni vetrovi, mestni avtobusi so spet polni študentov in koroški študenti v vseh univerzitetnih središčih se že pogovarjajo »Ej, kdo pa bo letos na Koroški gavdi?«. Odgovor je preprost. Vsi.

Prva izmed Koroških gavd v letošnjem študijskem letu bo v torek, 17. oktrobra, zavzela Cvetličarno. Druženje se bo začelo ob 19. uri, kjer bodo obiskovalci lahko okrepčali s koroško košto, da se pripravijo na naporno noč. Hkrati s koroško košto se bodo začele tudi zabavne študentske igre. Ob 21. uri se bo pričel glasbeni program, ki ga bodo otvorili Korošci OnePlan, sledili bodo Defenders of Awesome, ob 23. uri pa bo na oder preko Mure in preko Drave prišel Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Okoli 1. ure zjutraj bo zbrane iz Koroške prišel zabavati Luka Basi, nasledili pa ga bodo Odprava zelenega zmaja, ki Korošcem ne bo pustila začutiti utrujenosti s priredbami slovenskih popevk v pankerski izvedbi. Zabava pa ne bo zamrla niti, ko bo odletela Odprava zelenega zmaja, saj bo do 5. ure zjutraj za gavdo skrbel še DJ.

Koroška gavda je že skoraj tako tradicionalna kot sam Klub koroških študentov, in po našem mnenju eden izmed naših projektov, ki ga imajo študenti najraje. Zato ga skozi leta vztrajno ohranjamo, z vsakim novim letom pa mu skušamo vnesti nekaj svežine. Koroška gavda v Ljubljani je preizkusila že nekaj lokacij, letos se vračamo na našo najljubšo, v Cvetličarno. Bistvo Koroške gavde pa se kljub spremembam, ki jih uvajamo skozi leta in skozi različne ekipe, nikoli ne spremeni. Srečanje starih prijateljev, sošolcev iz osnovnih in srednjih šol, znancev, znanih obrazov, ki jih vidimo le na redko, izmenjavanje izkušenj in novic, druženje in ustvarjanje norih zgodb ostajajo bistvo Koroške gavde.

Vstopnice za člane Kluba koroških študentov so BREZPLAČNE. Vsi študentje s stalnim prebivališčem na Koroškem se lahko v KKŠ včlanijo tako, da izpolnijo pristopno izjavo in ji priložijo potrdilo o vpisu, oboje prinesejo na uradne ure Kluba koroških študentov na Ravne, v Vuzenico ali Slovenj Gradec, kjer v zameno za izpolnjeno članstvo prejmejo brezplačno vstopnico za Koroško gavdo v Ljubljani. Še ena možnost za včlanitev je, da v univerzitetnih središčih poiščejo katerega izmed članov ekipe KKŠ, jim oddajo izpolnjeno pristopno izjavo in potrdilo o vpisu. Včlanitev v Klub koroških študentov bo možna tudi na dan dogodka, pred Cvetličarno na stojnici KKŠ, vendar v izogib gneči priporočamo, da si vstopnico priskrbite predčasno. Vstopnice za nečlane so v predprodaji na voljo za 8 € preko sistema Olaii, na dan dogodka pa bo cena vstopnice 10 €. Vse informacije so na voljo na Facebook strani Koroška gavda in na uradnem Facebook dogodku Koroška gavda v Ljubljani.

Za mariborske študente bo na voljo tudi avtobusni prevoz do Cvetličarne in nazaj v Maribor po simbolični ceni.

Vodja projekta: Vanesa Topler

Telefon: 040 855 911

E-mail: vanesa.topler@klub-kks.si

 

Ker Korošci smo zmeraj za mušter bili!

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij