Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
5°C
NED.
20°C
6°C
Oceni objavo

5. rojstni dan pogovorne skupine hotuljskih seniork

Pogovorna skupina hotuljskih seniork danes praznuje svoj 5. rojstni dan. Skupina je nastala januarja 2013, v okviru projekta Občina, prijazna starejšim ljudem. Krajevna skupnost  Kotlje nam daje brezplačno v uporabo ogrevan prostor. Vodstvo, predvsem predsednica gospa Bojana Verdinek, nas moralno podpira in se zanima za naše delo.

V tem času se je oblikovala stalna skupina  15 udeleženk, občasno pa se pridruži še kakšna udeleženka. V sedanjem utesnjenem prostoru števila niti ne moremo širiti, čeprav smo odprti za vse ljudi dobre volje. Tudi za invalide in težje mobilne osebe prostor ni primeren. Se nam pa obzorja svetlijo z gradnjo nove dvorane.

Dobivamo se vsako sredo, za dobro uro.

Pogovori so o različnih temah. Trudimo se, da so  slišane vse. Stališča izražamo strpno, povemo nestrinjanje, dopuščamo svobodno izražanje mnenj in se ne prepričujemo. Vsi smo učenci in vsi smo učitelji. Ob koncu vsakega pogovora povzamemo rdečo nit in to zapišemo ter izobesimo v prostoru, kjer se družimo.

Čaj in kavo prinašamo prostovoljno.    

V obdobju petih let se je razdalja med nami zmanjšala.  Spoznale smo, da za sodelovanje ni potrebna popolnost. Rade se imamo take kot smo. Negujemo vzdušje sodelovanja, povezanosti, solidarnosti in kulturnega vedenja. Za ohranjanje sprejetosti v skupini nam je v veliko pomoč spoštovanje pravil vedenja. Naj ostane še dolgo tako.

 

 

Za skupino hotuljskih seniork

Ivana Prislan

Oglejte si tudi