Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

April na Klubu koroških študentov v znamenju mentalnega zdravja

V aprilu svet obeležuje svetovni dan zdravja. V času vse večjega zavedanju pomena fizičnega zdravja, poveličevanju vitkosti in »fit« postave pa ljudje marsikdaj pozabimo, da zdravje ni samo telesno. V hitrem življenjskem slogu, ko se na vso moč trudimo ustrezati okolici, pogosto pozabimo na najpomembnejšo stvar v svojem življenju – nase.

Današnja družba, ki od nas zahteva popolnost, vedno bolj vpliva na duševno zdravje njenih pripadnikov, še posebej mladih, ki se trudijo ustvariti si čim boljšo prihodnost. Na Klubu koroških študentov v mesecu polnem športnih prireditev zato organizirajo niz brezplačnih dogodkov, s katerimi bodo skušali koroške študente in širšo javnost opozoriti na pomen mentalnega zdravja.

Pomemben dejavnik zmanjševanja stresa v vsakdanjem življenju je postavljanje ciljev. 7. aprila ob 18.00 tako Klub koroških študentov v sodelovanju z javnim zavodom Dravit Dravograd prireja delavnico z naslovom Učinkovito postavljanje ciljev, kjer se bodo udeleženci naučili, kako si postaviti cilje, kako jim slediti in kateri dejavniki vplivajo na njihovo uresničitev. Delavnica bo potekala v Mladinskem centru Dravograd, vodila pa jo bo avtorica knjige Camino, popotnica in kulturnica Bojana Vranjek.

Teden zatem, 14. aprila ob 9.00 uri, KKŠ v mali dvorani Kulturnega centra Ravne na Koroškem pripravlja dogodek Prisluhni si, brezplačno predavanje in delavnico na temo hitrega tempa življenja in stresa, ki ga ob tem doživljamo. Dogodek pripravljajo v sodelovanju z društvom Altra, člani Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter Damjano Bakarič, avtorico knjige Na tesnobi, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju duševnega zdravja in ozaveščanju javnosti o tesnobi oziroma anksioznih motnjah. Na isti dan ob 18.00 uri pa KKŠ-jevci v Mladinskem centru Dravograd v sodelovanju z Dravit Dravograd prirejajo delavnico Pozitivne misli, na kateri bodo udeleženci pod vodstvom Polone Strašek Borko, življenjske trenerke, ki uči po načelih znane avtorice motivacijskih knjig Louise Hay, spoznali, kako lahko s pozitivnimi mislimi vplivamo na svoje odločitve in s tem na boljše življenje.

Namen Kluba koroških študentov je z dogodki spodbuditi k premisleku o težavah, s katerimi se dandanes soočajo mnogi, ter prispevati k razbijanju stereotipov o mentalnih boleznih. Ker želijo svoje sporočilo prenesti na čim večje število ljudi, je vstop na vse dogodke prost.

 

Oglejte si tudi