Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

Nova sezona slovenskega pokala v krosu

Na velikonočni ponedeljek se je v Vrtojbi pri Novi Gorici začela nova sezona slovenskega pokala v krosu po novem imenovana sloXcup.

 

Prve tekme mlajših kategorij so se odvile še v pretežno suhem vremenu, nato pa se je pri malo starejših tekmovalcih vreme poslabšalo in so tekmovali v dežju. Čeprav vremenski pogoji tem kategorijam niso bili najbolje naklonjeni, so se kolesarji odlično spopadli s progo in po tekmi dejali, da kakšna pazljivost ni bila odveč.

 

Sicer pa proga v Vrtojbi ni preveč tehnično zahtevna in mladim kolesarjem Kolesarske kluba Ravne ni delala večjih preglavic. Najboljši rezultat je za domači klub dosegel Teo Pečnik, ki je z drugim mestom pokazal dobro pripravljenost. Teo je po tekmi dejal: »Z današnjo tekmo sem delno zadovoljen, saj vem, da bi lahko z manj napakami dosegel tudi zmago. Sem pa vesel, da sem že na začetku sezone dobro pripravljen in lahko s popolno vožnjo tudi zmagam. Se že veselim naslednje tekme, kjer pa si zelo želim doseči prvo letošnjo zmago

 

Kolesarji so dosegli naslednje rezultate:

 

V kategoriji U11

Tine Štriker, 6. mesto

Tian Pečnik, 11. mesto

 

V kategoriji U15

Nejc Štern, 9. mesto

Žan Belaj, 17. mesto

 

Na žalost pa se je poškodoval veteran Vojko Belaj.

 

Naslednja tekma se bo odvila na Ledinah nad Idrijo, kjer si domači kolesarji želijo še izboljšati rezultate uvodne tekme.

 

Oglejte si tudi