Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Ob lipi

Krajevna skupnost Kotlje je ob dnevu državnosti pripravila krajšo slovesnost, ki bi morala potekati pri osamosvojitveni lipi, ki so jo Hotuljci posadili nad športnim igriščem v Kotljah. Vendar je bila zaradi slabega vremena prestavljena v Kulturni dom Kotlje.


Prireditev se je pričela z Zdravljico in pozdravnim nagovorom predsednice Sveta Krajevne skupnosti, Bojane Verdinek, ki je dejala: 'S prireditvijo se bomo spomnili prelomnih dogodkov, ki so omogočili izvedbo prvih demokratičnih volitev ter razglasitev suverenosti Republike Slovenije. Vsaka taka obletnica ponuja tudi priložnost za iskren pregled prehojene poti in samozavesten premislek o prihodnjih letih naše države.'

Prisluhnili smo slavnostnemu nagovoru podžupana Občine Ravne na Koroškem, Aljaža Verhovnika, ki je med drugim povedal, da je imeti svojo državo največ in da smo lahko ponosni, da jo imamo že 25 let.

Med ključnimi akterji pred 25 leti je bil med drugimi tudi Branko Kaker, ki je spregovoril o svojih izkušnjah osamosvojitvene vojne za slovenijo leta 1991.

Kulturni program so sooblikovali harmonikar Marko Gostenčnik s harmoniko, mladi hotuljski recitatorki Neja Svečko in Maruša Grobelnik, ter deklice folklorne skupine Anzej Panzej OŠ Prežihovega Voranca: Ana Zoja Dobnik, Špela Kušej, Manca Sedar in Tia Aliesha Kranjc.

Oglejte si tudi