Logo MojaObčina.si

Ravne na Koroškem

DANES
0°C
-8°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
1001

Linorez/Lesorez – razstava grafik akademskega umetnika Mihe Eriča

V četrtek, 4. januarja 2018, je v razstavišču Koroške osrednje knjižnice  potekalo odprtje razstave grafik akademskega umetnika Mihe Eriča.   

 

Odprtje razstave linorezov in lesorezov realističnih in imaginarnih motivov je na pot pospremila umetnostna zgodovinarka Simona Vončina, ki je spregovorila o umetniku in njegovih delih.


Miha Erič je samozaposlen v kulturi kot likovnik in glasbenik.
Rojen je leta 1991 v Ljubljani.


V času digitalizacije in novih medijev je Miha našel svojo inspiracijo v tradicionalnih grafičnih tehnikah in obrtništvu, kjer prevladujejo koncentracija, umirjenost in meditacija. Miha Erič je izjemno aktiven na likovnem področju, že samo letos je imel pet samostojnih razstav in sodeloval pri številnih državnih in mednarodnih projektih, tako na likovnem kot tudi na glasbenem področju.

 

V svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.


Prepušča se neposrednosti, improvizaciji in domišljiji, ustvarja idilični svet narave in imaginarnih podob brez ''napak'' ali pomanjkljivosti. Med ustvarjanjem je izredno zbran, koncentriran, razmišlja in deluje intenzivno in preprosto, počasi. Naklonjen je minimalističnemu izrazu, črtni grafični kompozicijski igrivosti in malim drobnim poudarkom.

 

Likovno izražanje na področju grafike spodbuja in razvija drugačno miselnost, percepcijo v umetnosti in ustvarjanju. Daje možnost konstruktivnega likovnega oblikovanja, izražanja ter mišljenja. Vzporedno pa dopušča ponovljivost drugačnosti in s tem tudi razvoj oziroma napredek: miselni, likovni, doživljajski. Omogoča razvoj perceptivne občutljivosti, dovzetnosti ter spodbuja likovno občutljivost in korektnost.

 

Prisluhnili smo tudi umetniku, ki pa ni samo predstavil svoja dela, ampak je popestril večer tudi s spremljevalnim glasbenim programom ''Ljudski Blues'' v izvedbi mag. Natalije Šepul (citre) in Mihe Eriča (orglice).

 

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2018.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
RIPS d.o.o.