Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Darila ob letošnji sedemdesetletnici Srednje šole Ravne pa še kar prihajajo

Kar 70 let je minilo, odkar je Železarna Guštanj po 2. svetovni vojni (1946) za potrebe gospodarstva ustanovila poklicno šolo, ki se je kasneje najprej preimenovala v Metalurško industrijsko šolo, potem v Strojno-kovinarsko šolo in nazadnje v Srednjo šolo.

 

V šolskem letu 15/16 so v šoli izobraževali 538 dijakov, letos pa so vpisali že 555 dijakov. Šola se je skozi desetletja spreminjala in se korenito spremenila. V zadnjih dvajsetih letih je doživela vsestranski razvoj ter napredek v ponudbi programov in v opremljenosti in ponosni so na to, da so v  sedmih desetletjih izobrazili pretežni del tehničnega kadra Koroške.

 

Veliko daril, čestitk in želja so prejeli ob obletnici, posebno darilo in čudovito presenečenje pa  je slavljenki v avgustu pripravil naš koroški slikar–samorastnik Landi Fužir, ki je naslikal in v sredo, 31. 8. 2016 ob popoldanskem sprejemu prvošolcev,  Srednji šoli Ravne svečano predal ter velikodušno poklonil veliko sliko z naslovom Kovači smo … (olje na platnu).  Krasila bo steno jedilnice njihove nove šole in številnim  generacijam sporočala, da so Korošci, potomci Prežihovih samorastnikov, od nekdaj pridni, delovni, dobri in ustvarjalni ljudje, o čemer  prepeva tudi koroški kantavtor Milan Kamnik, da »smo Korošci zmeraj za mušter bili!« Naj tako tudi ostane.

 

Oglejte si tudi