Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

25. Državno prvenstvo v boksu na Ravnah

Letošnje, že 25. po vrsti, državno prvenstvo v boksu je v odlični organizaciji izpeljalo Društvo borilnih športov Fužinar pod vodstvom Vlatka Nikolova. Prvenstva se je udeležilo okoli 130 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov vseh starostnih skupin in kategorij po kriterijih svetovne boksarske zveze AIBA (Amateur International Boxing Association). Potekalo je v Športni dvorani pri OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem.

 

Člani DBŠ Fužinar so tekmovali skoraj v vseh starostnih kategorijah. V kategoriji pionirk Naca Nikolov Veber, med mlajšimi kadeti Teo Ovčar, med mlajšimi kadetinjami Naja Nikolov Veber, med kadeti Nik Nikolov Veber, med mladinci Andraž Makič in med člani Klemen Turkuš. Od šestih predstavnikov so osvojili pet zlatih in eno srebrno medaljo.

 

V kategoriji pionirk do 38,5 kg je zlato medaljo častno ubranila Naca Nikolov Veber. V kategoriji mlajših kadetov do 38.5 kg se je v vseh treh rundah v ringu častno boril Teo Ovčar proti veliko bolj izkušenemu Juretu Žgajnarju iz GG Ljubljana in osvojil odlično 2. mesto.

 

V starostni skupini mlajših kadetinj je v kategoriji do 64 kg zlato medaljo častno ubranila Naja Nikolov Veber. V kategoriji kadetov do 50 kg je Nik Nikolov Veber v finalni borbi z odlično tehniko in taktiko svojega tekmeca Davida Škorjanca iz BK Legionar Celje prisilil k predaji v tretji rundi in osvojil zlato odličje.

 

Med mladinci v super težki kategoriji je Andraž Makič bistveno prevladoval vse tri runde in z zasluženim trudom osvojil naslov prvaka v svoji kategoriji proti nasprotniku Kenu Bobnarju iz BK Ljubljana.

 

Med člani je naslov državnega prvaka v zelo močni konkurenci v kategoriji do 81 kg osvojil Klemen Turkuš. S svojo četrtfinalno borbo je že v petek premagal Gala Smida iz BK Tivoli LJ, v sobotnem polfinalu je z absolutno premočjo opravil še z Gregorjem Starešiničem iz BK Ljubljana, v finalni borbi pa ga je čakal stari boksarski znanec Denis Lazar iz BK Ptuj, vendar je Klemen s svojim športnim znanjem in fizično pripravljenostjo potrdil vrhunsko formo in si priboksal zlato kolajno.

 

Sam trener DBŠ Fužinar Vlatko Nikolov je z dosežki svojih varovancev izredno zadovoljen.  Ponosen je na njihovo zaupanje, da jih lahko s svojim znanjem vodi do vrhunskih rezultatov.

 

Na državnem prvenstvu doseči sama odličja in eno odlično drugo mesto je velika potrditev tako za tekmovalce kakor tudi za trenerja in celotno ekipo s sponzorji, ki pripomorejo k vrhunskim rezultatom naših boksarjev.

Oglejte si tudi