Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Obe ekipi OK Fužinar do poraza

Obe ekipi OK Fužinarja, ki nastopata v 1. in 3. DOL sta za konec koledarskega leta zabeležili poraza proti tretjeuvrščenim ekipam. Prva ekipa proti Triglavu, druga ekipa pa proti bivšemu prvoligašu Slovenski Bistrici.

V soboto, 17. decembera ob 16. uri so na parket dvorane Prežihovega Voranca stopili ekipi Fužinar II Sij Metala in Slovenske Bistrice. Domači so začeli zelo nervozno, zato so izkušeni gostje to izkoristili. V drugem delu niza so domači sicer zaigrali bolje, a je zaostanek že bil prevelik. Bolj izenačen je bil drugi niz, a tudi tega so v končnici rutinirano dobili gostje. V tretjem pa je bil izid vse do končnice negotov, saj so domači igrali še bolje. A nekaj nepotrebnih napak in učinkovitost Bistrice v zaključku pa je botrovalo porazu s 3:0. Za ravenski Fužinar II so nastopili: Ranc 9 točk, Lesnik 7, Mori 6, Tisovnik 5, Golob 3, Adam 2, Maklin R. 1, Slemenik 1, Ramšak 1, Primik, Naveršnik, Maklin J., trener Jež Mitja. Kljub temu naša druga ekipa uspešno nastopa krstni sezoni v tretji članski ligi, saj nastopajo samo mladinci oziroma kadeti, ki iz tekme v tekmo kažejo zrelejše predstave. V prvem delu jim je uspelo zmagati trikrat, na lestvici pa imajo 10 točk. Cilj za drugi del sezone pa je osvojiti več točk kot v prvem. Naslednja tekma jih čaka v soboto, 21. januarja, ko začenjajo drugi del z domačo tekmo proti Radencem.

V 1. DOL pa so letošnjo zadnjo tekmo odigrali tudi igralci prve ekipe Fužinar Sij Metala Ravne. Ekipi ne gre vse po načrtih, saj zasedajo zadnje mesto na prvoligaški lestvici. Še težje delo pa jih je čakalo na zadnji tekmovalni dan, saj je na Ravne prišel Astec Triglav, ki letos cilja izjemno visoko. Ciljem primerno so vstopili v tekmo, saj so že v uvodnem nizu pokazali svojo moč. S kar 81 % učinkovitostjo v napadu so dobili uvodni niz, čeprav so domači igrali borbeno in se niso predajali. Nekoliko bolj izenačena sta bila drugi in tretji niz, kjer je do prvega tehničnega odmora ritem narekoval Fužinar, do drugega sta bili ekipi izenačeni, v končnici pa so odlično odigrali gostje, ki niso prepustili niza domačemu Fužinarju. Pri gostih sto bili napadalno izjemno razpoloženi Matej Kek s 17, ter Lužovec in Bregant z 11 oziroma 10 točkami. Pri domačih, ki so igrali borbeno v obrambi, pa so nastopili: Stravnik 6, Jež M., Lednik 5, Šavc, Tomaž 6, Jež J. 6, Levar, Valentan 8, Rakić 9, Libnik. Po prekinitvi pogodbe s trenerjem Nikolićem je v dvojni vlogi Mitja Jež. 

V začetku januarja 2017 pa se v ekipi OK Fužinarja obetajo kadrovske spremembe, ekipa bo deležna prevetritve, ki je nujno potrebna za uspešen zaključek sezone. Dobila bo novega trenerja, klub že ima pripravljenih nekaj imen, dopolnjen pa bo tudi igralski kader, saj trenutna zasedba nujno potrebuje okrepitve za uspešen zaključek sezone.

Oglejte si tudi